Хирургическите маски предлагат само до 20% повишена защита срещу коронавируса

...
Хирургическите маски предлагат само до 20% повишена защита срещу коронавируса
Коментари Харесай

Проучване: Маските предлагат само умерена защита срещу COVID-19

Хирургическите маски оферират единствено до 20% нараснала отбрана против ковид в съпоставяне със обстановката, когато не се носят маски, демонстрират резултатите от изследване в Дания, оповестено в сряда и представено от " Ройтерс ".

Проучването включва 6024 участници и е траяло един месец, след което се е открило, че съвсем няма разлика в % на инфекции с ковид сред групата хора, които са носили маски, и тази, която не е носила маски (1,8% против 2,1% инфектирани при двете групи).

Въпреки че изследването не изключва маските като метод за отбрана против вируса, проучването прави умозаключение, че те оферират единствено " умерена " отбрана, съобщи БНР. " Тези резултати не могат да бъдат употребявани, с цел да слагат под подозрение необятното потребление на маски отвън здравната система по ефикасен метод за понижаване на инфекциите с SARS-CoV-2 ", се отбелязва в отчета, оповестен от Rigshospitalet - една от най-големите лечебни заведения в Дания и най-високоспециализираната болница в Копенхаген.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР