Хипократ и Авицена са писали за куркумата. Още тогава известни

...
Хипократ и Авицена са писали за куркумата. Още тогава известни
Коментари Харесай

Златото на Индия - най-полезната подправка за човешкия организъм

Хипократ и Авицена са писали за куркумата. Още тогава известни учени и лекари са знаели, че тя е скъпа

Една фалшификация няма равна във връзка с въздействието върху човешкия организъм, съгласно учени от Националния университет в Тайван. Те са анализирали резултатите от изследвания на техни сътрудници, провеждани в продължение на четири години, показа.

" Златото на Индия ", " Божествен подарък " - по този начин назовават куркумата, която е ценена освен на Изток. Учените от Тайван изцяло справедливо я дефинират като най-мощната суперхрана в света и най-полезната фалшификация.

Естественият антибиотик, който в Индия се назовава Харидра (Куркума или Куркума Лонга), е прочут от незапомнени времена. Хипократ и Авицена са писали за куркумата. Още тогава известни учени и лекари са знаели, че тя е скъпа. Те вярвали, че благодарение на корените на магическо растение е допустимо да се излекуват десетки от най-сериозните болести.

Куркумата съдържа над 300 лечебни субстанции. Има всичко належащо за положително здраве: витамини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини. В Индия се счита за знак на хубостта и безконечната младост. Препаратите, които включват куркума, се смятат за най-хубавите средства срещу стареене.

Куркумата от дълго време се употребява в обичайните азиатски, индийски и африкански кухни. Известно е, че подправката за къри, съдържаща куркума, е почнала да се прави доста преди началото на нашата епоха. Сега се смята за един от най-популярните в света.

Корените на растението от семейство джинджифилови се употребяват в Аюрведа и обичайна индийска медицина. Китайските лекари лекуват с куркума вирусни болести, болести на черния дроб, ставите, кожата, дихателните и храносмилателните органи.

В клинични изследвания, извършени от 2016 до 2020 година, е потвърдено, че куркуминът оказва помощ на човек да се оправи с алергии, артрит, меланхолия, астма, диабет, туберкулоза и рак. Тази фалшификация има позитивен резултат върху чревната микрофлора и човешкия имунитет.

Щипка куркума, добавена към салати, супи, съществени ястия, питиета и десерти, ще донесе неоценими изгоди на организма. Смлян черен пипер ще помогне за усилване на действието на натурален антибиотик, съгласно портала Food News.

*Важно: Статията не замества уравновесеното хранене и консултацията със експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР