Хиперзвуковата ракета Циркон поразява морска цел в Бяло море с

...
Хиперзвуковата ракета Циркон поразява морска цел в Бяло море с
Коментари Харесай

Русия тества хиперзвукова ракета Циркон с удар в Бяло море

Хиперзвуковата ракета " Циркон " поразява морска цел в Бяло море с пряк удар
Полетът на ракетата дава отговор на посочените параметри, означават в Министерството на защитата на Руската федерация, оповестява tass.ru.

Хиперзвуковата ракета " Циркон ", изстреляна от фрегатата на Северния флот, порази морска цел в Бяло море с директно попадение. Това оповестиха пред публицисти в четвъртък в съветското министерство на защитата.
" Според справедливи контролни данни полетът на хиперзвуковата ракета дава отговор на посочените параметри. Целта е изумена с директно попадение ", означиха от военното ведомство.

Както прецизираха от Министерството на защитата, стрелбата е осъществена по морска цел позиция, намираща се във водите на Бяло море.

Надводните кораби и военноморската авиация на Северния флот участваха в обезпечаването на обстрела и затварянето на региона “, подчертаха от военното ведомство.

По-рано източник на ТАСС заяви, че държавните проби на Циркон ще стартират през ноември и ще продължат през декември. Общо се възнамерява да бъдат осъществени пет изстрелвания против морски и крайбрежни цели. На 24 август 2021 година по време на работата на Международния военно-технически конгрес „ Армия-2021 “ беше подписан контракт за доставка на „ Циркони “ за Министерството на защитата на Руската федерация. 
 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР