Хиперзвуковата ракета Talon-A на калифорнийския стартъп Stratolaunch е осъществила първия

...
Хиперзвуковата ракета Talon-A на калифорнийския стартъп Stratolaunch е осъществила първия
Коментари Харесай

Частна хиперзвукова ракета летя за първи път над САЩ

Хиперзвуковата ракета Talon-A на калифорнийския стартъп Stratolaunch е осъществила първия си свръхзвуков полет, похвалиха се от компанията.

Пускът е бил сбъднат от борда на Roc - най-големият аероплан в света, на над 10 600 метра височина, като е била реализирана скорост близо 5 пъти над тази на звука.
 Съединени американски щати откриха отговор на съветската хиперзвукова ракета
Съединени американски щати откриха отговор на съветската хиперзвукова ракета " Кинжал "

Glide Breaker ще ги смъква като в каубойски филм

" Не мога да споделя точните височина и скорост, реализирани от апарата TA-1 поради споразуменията, които имаме с нашите клиенти, само че се веселя да споделя, че, с изключение на, че постигнахме всичките си съществени цели в границите на полета, достигнахме и висока свръхзвукова скорост покрай Mach 5. Събрахме доста данни, които са извънредно скъпи за нашите клиенти ", съобщи президентът и изпълнителен шеф на Stratolaunch Закъри Кревър.

Неговата компания съществува от 2011 година, като първичната цел беше с Roc да изстрелват към космоса ракетата Pegasus XL, само че след гибелта на създателя Пол Алън през 2018 година пренасочиха напъните си към хиперзвуковите разработки.

В края на 2021 година Stratolaunch подписа контракт с Пентагона за изпитателна платформа, която да помогне за създаването на системи за отбрана от хиперзвукови ракети. Към момента Съединени американски щати нямат в арсенала си такова оръжие, до момента в който Русия, въпреки и с изменчив триумф, употребява " Кинжал " и във войната с Украйна.
 Снимка 656994
Източник:

Освен като цел, Talon може да се употребява и за научни опити. По-късно през тази година се чака първият пуск на хиперзвуковата ракета за многократна приложимост TA-2, а в разработка са уголемената версия Talon-Z и галактическият аероплан Black Ice. Той ще може да транспортира и пасажери.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР