ХИНСДЕЙЛ, Ню Хейчбек (АП) — Джефри Холт беше непретенциозен като

...
ХИНСДЕЙЛ, Ню Хейчбек (АП) — Джефри Холт беше непретенциозен като
Коментари Харесай

Човек от Ню Хемпшир нямаше кола, нито мебели, но умря с голяма тайна, оставяйки града си милиони

ХИНСДЕЙЛ, Ню Хейчбек (АП) — Джефри Холт беше скромен като надзирател на парк за мобилни къщи в Хинсдейл, Ню Йорк Хемпшър, където живееше елементарен, само че любопитен живот.

Жителите виждаха Холт из града с изтъркани облекла — яхнал косачката си, отправил се към смесения магазин, паркирал край основния път, четейки вестник или гледайки колите минават.

Той вършеше странна работа за други, само че рядко напускаше града. Въпреки че е преподавал образование по водач на гимназисти, Холт се е отказал от шофирането. Вместо това избра велосипед и най-после косачката. Неговият мобилен дом в парка беше съвсем празен от мебели - нито тв приемник, нито компютър. Краката на леглото минаха през пода.

„ Той наподобява имаше това, което искаше, само че не искаше доста “, сподели Едуин „ Смоуки “ Смит, най-хубавият другар на Холт и някогашен шеф. < /p>

Но Холт умря по-рано тази година с загадка: той беше мултимилионер. И освен това, той раздаде всичко на тази общественост от 4200 души.

Завещанието му имаше къси указания: 3,8 милиона $ за град Хинсдейл в интерес на общността в региона на образованието, опазването на здравето, отдиха и просвета.

„ Не мисля, че някой е имал визия, че той е бил толкоз сполучлив “, сподели Стив Диорио, ръководител на градската селекционна комисия, който понякога махаше на Холт от колата си. „ Знам, че той нямаше доста семейство, само че все пак да го остави на града, в който живееше... Това е голям подарък. “

Парите можеха да стигнат надалеч в това Град на река Кънектикът, ситуиран сред Върмонт и Масачузетс с обилие от благоприятни условия за пешеходен туризъм и лов на риба и дребен бизнес. Наречен е на Ебенезър Хинсдейл, офицер във френската и индианската война, който построил цитадела и мелница за мелница. В допълнение към къщата на Хинсдейл, издигната през 1759 година, в града има най-старата непрестанно настояща пощенска станция в нацията, датираща от 1816 година

Не е имало публично събиране за разискване на хрумвания за парите, откогато локалните управляващи бяха известени през септември. Някои поданици предложиха надграждане на града часовник в зала, възобновяване на здания, може би закупуване на нова машина за броене на бюлетини в чест на Холт, който постоянно се грижеше да гласоподава Друга опция е основаването на онлайн курс за образование на водачи.

Организациите ще могат да кандидатствайте за безплатни средства посредством концерн посредством благотворителната фондация на Ню Хемпшир, черпейки от лихвата, почти към $150 000 годишно.

Хинсдейл ще „ употребява парите, останали доста спестовно, както направи господин Холт “, сподели Катрин Линч, градски админ.

Най-добрият другар на Холт Смит, някогашен щатски законодател, който стана екзекутор на наследството на Холт, беше научил за благосъстоянието му през последните години.

Той познаваше Холт, който умря през Джун на 82 години имаше разнообразни ползи, като колекционирането на стотици модели на коли и влакови комплекти, които изпълваха стаите му, покриваха дивана и се простираха в заслон. Той също колекционира книги за история, като Хенри Форд и Втората международна война са измежду обичаните му тематики. Холт също имаше богата сбирка от плочи, в това число Хендел и Моцарт.

Смит също знаеше, че Холт, който по-рано в живота си е работил като индустриален управител в мелница за зърно, затворена в близкия Братълборо, Върмонт, влага своя пари. Холт щеше да откри безшумно място да седне покрай поток и да изследва финансови изявления.

Холт довери на Смит, че вложенията му вървят по-добре, в сравнение с в миналото е очаквал, и не е сигурен какво да прави с парите. Смит предложи да си спомни града.

„ Бях някак заинтригуван, когато разбрах, че всичко е отишло в града “, сподели той.

Една от първите вложения на Холт във съвместен фонд беше в връзките, сподели Смит. Това беше преди мобилните телефони.

Сестрата на Холт, 81-годишната Алисън Холт от Лагуна Уудс, Калифорния, сподели, че е знаела, че брат й е вложил и си спомня, че не пилеенето на пари и вложението са значими за татко им.

„ Джефри имаше усложнения в образованието. Той имаше дислексия “, сподели тя. „ Той беше доста интелигентен в избрани връзки. Когато ставаше въпрос за писане или правопис, той беше изгубена идея. А татко ми беше професор. Така че мисля, че Джеф се усещаше по този начин, като че ли разочарова татко ми. Но може би изхвърлянето на всички тези пари беше метод да се състезаваш. “

Тя и брат й са израснали в Спрингфийлд, Масачузетс. Баща им, Лий Холт, преподава британски и международна литература в Американския интернационален лицей. Майка им, Маргарет Холт, имаше академик за Шекспир за татко. Тя беше художник, който „ попиваше полезностите на Quaker Society of Friends “, съгласно нейния некролог. И двамата родители бяха деятели за мир, които в последна сметка се реалокираха в Амхърст и взеха присъединяване в седмично градско бдение, което се занимаваше с локални и световни проблеми на мира и справедливостта.

Децата им бяха добре образовани. Джефри посещава интернати и посещава някогашния лицей Марлборо във Върмонт, където учениците имат лични проекти за степен. Той приключва през 1963 година и служи във военноморския флот на Съединени американски щати, преди да получи магистърска степен от колежа, където татко му преподава през 1968 година В допълнение към образованието по водач, той за малко преподава обществени науки в гимназията Thayer в Уинчестър, Ню Хемпшир, преди да получи работата си във мелницата.

Алисън си спомня по какъв начин татко им им чете съветски романи преди лягане. Джефри можеше да си спомни всички тези дълги имена на голям брой герои.

Той като че ли е заел страница от личното си образование, което е било строго и спестовно, съгласно сестра му, пенсионирана библиотекарка. Родителите му имаха зеленчукова градина, поддържаха термостата невисок и одобряваха дарени облекла за децата си от другар.

Тя сподели, че Джефри не се нуждае от доста, с цел да бъде благополучен, не желае да притегля внимание за себе си и може би се е страхувал да се движи. Веднъж той отхвърли покачване в мелницата, което би го наложило да се реалокира.

„ Той постоянно ми е казвал, че главната му цел в живота е да се увери, че никой не вижда нищо “, сподели тя и добави, че той би споделил „ или може да изпаднеш в неволя. “

Те не говореха доста за пари, макар че той постоянно я питаше дали има потребност от нещо.

„ Просто усещам толкоз печален, че не се поглези най-малко малко ", сподели тя.

Но наподобява в никакъв случай не се оплакваше. Също по този начин постоянно не беше самичък. Като млад мъж той беше женен за малко и разведен. Години по-късно той се сближи с жена в парка за мобилни къщи и се реалокира да живее при нея. Тя умря през 2017 година

Нито Алисън, нито Джефри имаха деца.

Холт претърпя инсулт преди няколко години и работи с терапевта Джим Фери, който го разказа като деликатен, интелектуален и доблестен, само че не се усеща удобно да следва университетския път, по който са поели членовете на фамилията.

Холт разви проблеми с подвижността след удара си и пропусна да язди косачката си.

„ Мисля, че за Джеф косенето на тревата беше релаксация, това беше метод за него да се свърже с природата “, сподели Фери. „ Мисля, че той видя това като услуга на хората, за които го е грижа, които бяха хората в парка с ремаркета, които съгласно мен в действителност харесваше, тъй като не бяха изискани хора. “

Жителите се надяват Хинсдейл да получат забелязах малко повече поради подаръка.

„ Това в действителност е забравено кътче в Ню Хемпшир “, сподели Ан Диорио, която е омъжена за Стив Диорио и е в локалния съвет за обмисляне. „ Така че може би това ще сложи малко на картата. "

_____

Макормак заяви от Конкорд, Ню Хемпшир.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР