Хималаите вълнуват човечеството от хилядолетия. Тук се намират някои от

...
Хималаите вълнуват човечеството от хилядолетия. Тук се намират някои от
Коментари Харесай

Историите и тайните на най-високата планинска верига на Земята

Хималаите вълнуват човечеството от хилядолетия. Тук се намират някои от най-високите върхове в света, големи ледници и богата гама от растителни и скотски типове, по тази причина не е чудно, че това са едни от най-известните планини на планетата. Въпреки известността си Хималаите към момента са обгърнати в тайнственост.

Със своята именита и потвърдена от времето хубост Хималаите са в листата с стремежи на пътешествениците по целия свят. Но изменението на климата и туризмът съставляват две от най-големите провокации на хоризонта.

В отчет, оповестен през 2019 година, се акцентира фактът, че Хималаите се затоплят по-бързо от останалата част на света, което подтиква отдръпването на ледниците, топенето на безконечната заледеност и по-непредсказуемите метеорологични условия в бъдеще. Осигуряването на сигурността на катерачите и шерпите на Еверест - което може да значи налагане на по-строги ограничавания на туроператорите - е различен въпрос, който би трябвало да бъде на напред във времето.

Разгледайте тази, в която разкриваме завладяващата история на района, неповторимия му климат и провокациите, пред които е изправен през днешния ден.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР