Хиляди задържани на ГКПП Капитан Андреево фалшификати на световноизвестни марки

...
Хиляди задържани на ГКПП Капитан Андреево фалшификати на световноизвестни марки
Коментари Харесай

Ментета на обувки, дрехи и аксесоари хванаха на ГКПП Капитан Андреево

Хиляди арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево имитации на световноизвестни марки спортни обувки, текстилни произведения и аксесоари са унищожени под контрола на митница Бургас, оповестиха от Агенция "Митници ". Стоките - общо 8312 продукта, са били предопределени за реализация както на българския пазар, по този начин и в другите страни членки на Европейския съюз.
Механично са нарязани 3681 чифта спортни обувки и маратонки, 3594 спортни екипи, дамски и мъжки блузи, шалове и 1037 дамски чанти, портмонета и колани, носещи логото на известни марки.
Те са били хванати от митническите чиновници на пункта "Капитан Андреево " през тази година при опити да бъдат пренесени в нарушаване на европейския правилник и на Закона за марките и географските означения.
За задържането са били известени представители на правопритежателите на марките. Те са открили, че стоките са подправени и съгласно нормативната уредба би трябвало да бъдат унищожени. Правопритежателите поемат разноските по унищожаването.
За деветте месеца на 2018 година при 170 случая на Министерство на правосъдието "Капитан Андреево " са арестувани 210 165 продукта във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения. Най-често арестуваните артикули през интервала са дрехи, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР