Хиляди варненци се стекоха днес в Морската градина и се

...
Хиляди варненци се стекоха днес в Морската градина и се
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в поклонението пред Апостола във Варна

Хиляди варненци се стекоха през днешния ден в Морската градина и се включиха в формалните празнувания във връзка 150 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, съобщи кореспондент на Moreto.net

Варна не помни сходно огромно събитие за 19 февруари. Граждани на всевъзможни възрасти чакаха реда си повече от час, с цел да поднесат цвете и да се поклонят пред паметника на Левски в Морската градина.

Мащабно шествие, бе проведено с три лъча, които се събраха пред паметника на Апостола.

Единият от лъчите потегли от региона на " Хоризонт " и бе предвождан от курсанти от Военноморското учебно заведение. В него се включиха, гайдари, възпитаници от учебни заведения, детски градини и читалища на регион „ Приморски “.

В същия час Варненския и Великопреславски митрополит Йоан поведе втори лъч от площад „ Независимост “. В групата се включиха деца от неделните учебни заведения към църковните настоятелства, гайдарска школа „ Тракия “, представители на читалището в с. Тополи, деца от учебни заведения, детски градини и читалища от регионите „ Младост “, „ Аспарухово “ и „ Вл. Варненчик “.

Третият лъч на шествието потегли от паметника на Левски до Археологическия музей. Той ще бъде воден от Представителния духов оркестър на Военноморски сили, а в него се включиха възпитаници от СУХНИ „ Константин Преславски “ и НУИ „ Добри Христов “, детски градини и читалища от регион „ Одесос “.

Точно в 11 часа пред паметника на Апостола в Морската градина стартира боен обред с присъединяване на Представителния духов оркестър на Военноморските сили и почетен часовой от ВВМУ,,Н. Й. Вапцаров “.

Венци и цвета с изключение на хилядите жители имаше от кмета на град Варна Иван Портних, регионалният шеф Марио Смърков, командващия на на Военноморските сили, началника на ОД Министерство на вътрешните работи Варна, общинския съвет, от районните кметства, от ветераните от войните, офицерите от запаса, учебни заведения, детски градини и редица други организации.

Организатор на честването е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненска и Великопреславска митрополия, Общобългарския комитет „ Васил Левски “ - клон Варна, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и запаса във Варна и Сдружението за възобновяване на българската памет „ БРАН “.

Събитията във Варна започнаха два часа преди огромното честване в Морската градина. В 9 часа пред барелефа на кръстовището на бул.„ Осми Приморски полк ” и бул. „ Левски ”. Кратък рецитал с присъединяване на Детско вокално студио при Народно читалище „ Васил Левски ” и възпитаници от Основно учебно заведение „ Черноризец Храбър ” припомниха делото на Апостола.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР