Хиляди трактори задръстиха улиците на Берлин в понеделник, когато германските

...
Хиляди трактори задръстиха улиците на Берлин в понеделник, когато германските
Коментари Харесай

Хиляди трактори заляха улиците на Берлин в масов фермерски протест

Хиляди трактори задръстиха улиците на Берлин в понеделник, когато немските фермери проведоха огромен протест в символ на митинг против измененията в селскостопанската политика, планувани от кабинета на канцлера Олаф Шолц. По-рано държавното управление разгласи понижаване на данъчните облекчения за бранша, както и проекти за понижаване на дотациите за дизелово гориво.

Снимки и видеоклипове, оповестени в обществените медии, демонстрират стотици единици селскостопанска техника, които се движат по улиците на Берлин в плътни колони или стоят край пътищата. Фермерите се движеха през града с мигащи светлини и включени сирени.

На някои транспортни средства се виждаха плакати и транспаранти с надпис " Прекъснете зелената вълна! Спрете обединението на светофарите! ", отнасящи се до термина, който нормално се употребява за изложение на актуалното държавно управление на Германия, формирано от социалдемократите, свободните демократи и зелените. На други коли бяха изписани лозунги като " Без фермери, без храна, без бъдеще! ". ВИЖ ВИДЕО ТУК!

Някои пътища в централната част на Берлин бяха изцяло блокирани от протестиращите аграрни производители, като трактори попречиха придвижването във всяка лента за придвижване.

Пред Бранденбургската врата, близо до Райхстага, постройката на немския парламент, също се организира всеобщо събиране. Кадри от дрон, оповестени в обществените медии, демонстрират огромна навалица, окупирала площада пред портата, като доста от тях развяват немски флагове. ВИЖ ВИДЕО!

На митинга присъстваше ръководителят на асоциацията на немските фермери Йоахим Руквид, който съобщи, че браншът е подготвен да беседва с държавното управление, само че няма да одобри сегашните му условия, които той дефинира като " несправедливи ".

Руквид съобщи, че фермерите няма да одобряват плануваните промени и прикани държавното управление да се откаже от концепцията за унищожаване на данъчните облекчения. " Достатъчно е задоволително, прекалено много е прекалено много ", добави той.

На митинга присъстваше и министърът на финансите Кристиан Линднер, който съобщи, че държавното управление не може да поема повече задължения и би трябвало да реагира на развиването на продължаващия спор сред Киев и Москва, в това число като влага повече в защитата. Той също по този начин даде обещание, че дотациите за дизелово гориво няма да бъдат понижени едновременно, а ще бъдат последователно отстранени.

 Линдер беше шумно освиркан и обиждан от протестиращите, а диалозите сред представителите на обединението и водачите на фермерските асоциации приключиха без пробив.

В митинга в понеделник са взели участие общо 8500 души и 6000 транспортни средства, оповестиха от полицията за медиите. Според някои локални известия броят на протестиращите е " над 10 000 ". Междувременно уредниците на митинга обявиха пред немски медии, че броят на участниците е можел да доближи 30 000 души.

Големите демонстрации започнаха предходната седмица, когато фермери започнаха да блокират пътища и автомагистрали с трактори в общонационална проява. Берлин разгласи орязването на разноските за земеделие малко откакто разгласи проектите си да удвои поддръжката си за Украйна до 8 милиарда евро (8,76 милиарда долара) през 2024 година

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР