Хиляди шумни, развяващи знамена политически поддръжници създадоха празнична атмосфера пред

...
Хиляди шумни, развяващи знамена политически поддръжници създадоха празнична атмосфера пред
Коментари Харесай

Кандидатите за президент на Индонезия се регистрират за изборите догодина като привърженици аплодират

Хиляди шумни, развяващи флагове политически поддръжници сътвориха празнична атмосфера пред изборната комисия на Индонезия, когато претендентите започнаха да се записват за изборите следващата година

От НИНИЕК КАРМИНИ Associated Press и EDNA TARIGAN Associated Press 19 октомври 2023 година, 3:26 ч. Избирателна комисия в четвъртък, когато претендентите започнаха да се записват за изборите следващата година в третата по величина народна власт в света.

Повече от 2400 служители на реда бяха ситуирани към комплекса на Генералната изборна комисия и пътищата бяха блокирани към постройката в Джакарта, където придвижването беше затруднено, когато претендентите за президент и вицепрезидент дойдоха.

Аниес Басведан, опозиционен претендент и някогашен губернатор на Джакарта, беше първият, който се записва за президентската конкуренция, дружно със своя съотборник Мухаймин Искандар, ръководител на Партията на националното събуждане или PKB. < /p>

Ganjar Pranowo, претендентът на ръководещата партия и някогашен губернатор на Централна Ява, се записва със своя вицепрезидент Мухамад Махфуд, сегашния върховен министър на сигурността.

Изборите за правоприемник на президента Джоко Видодо, който обслужва втория си и финален мандат, се оформят като конкуренция с три страни.

Министърът на защитата Прабово Субианто, който загуби от Видодо на последните два президентски избора, се чака да се кандидатира, само че не е ясно по кое време ще се записва, защото не е оповестил претендента си. < /p>

Крайният период за регистрация на претендентите за законодателните и президентските избори на 14 февруари 2024 година е идната сряда.

Проучванията на публичното мнение предвиждат близка конкуренция сред Subianto и Pranowo, до момента в който Baswedan е непрекъснато на трето място.

Baswedan, 54, беше министър на образованието и културата преди Уидодо да го в профил от кабинета през 2016 година

Той беше прочут като напредничав мюсюлмански интелектуалец, само че политиката на религиозната еднаквост на изборите за губернатор на Джакарта през 2017 година се разглеждаше като отдалечавайки го от умерените мюсюлмани. Неговият избор на Искандар се преглежда като опит за възобновяване на тази поддръжка.

Партията ПКБ на Искандар има мощни връзки с най-голямата ислямска организация в Индонезия, Nahdlatul Ulama, която може да се похвали с над 45 милиона членове.

Някои от поддръжниците на Басведан, които се събраха в постройката на изборната комисия, бяха от групите, които организираха всеобщи митинги през 2016 година против етническия китайски християнски губернатор на Джакарта Басуки Тяхаджа Пурнама, който беше затворен за осквернение, откакто цитира Корана в тирада. Аниес провокира улични митинги на стотици хиляди и се възползва от несъгласията в сполучливата си кандидатура за губернатор.

Националистическата партия Nasdem го поддържа на идните президентски избори и похвали достиженията му в насърчаването на религиозна и етническа приемливост по време на мандата му като губернатор.

54-годишният Праново беше народен законодател на ръководещата Индонезийска демократична партия на битката или PDIP в продължение на 10 години, преди да бъде определен през 2013 година за първия от двата си мандата като губернатор на Централна Ява.

Видодо похвали Праново като водач, който е покрай хората и „ постоянно се свежда до елементарните хора и е доста идеологизиран. “

Pranowo се сблъска с рецензии и отрицателна реакция от страна на футболните почитатели, откакто FIFA по-рано тази година лиши Индонезия от правото й да бъде хазаин на Световното състезание до 20 години.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Той беше измежду тези, които се опълчиха на присъединяване на Израел в шампионата. Индонезия е най-населената нация в света с мюсюлманско болшинство и няма дипломатически връзки с Израел.

Субианто, на 72 години, е съсредоточил ултранационалистическата си акция върху това, което той вижда като уязвимост на Индонезия в света във връзка с голямата й територия, богата на естествени запаси и население от повече от 270 милиона души.

Дългогодишен пълководец на индонезийските специфични сили Копасус, Субианто беше уволнен от армията през 1998 година, откакто бойците на Копасус изтезаваха деятели, които се опълчиха на диктатора Сухарто, неговият тъст.

Той се самозаточи в Йордания, преди да се върне и да основе партията Гериндра при започване на 2008 година

В предишното той работи в тясно съдействие с твърдолинейни ислямисти, с цел да подкопае съперниците си, само че загуби от Уидодо на изборите през 2014 година и 2019 година, които бяха помрачени от мръсна акция и диви интернет клюки.

Субианто раздразнително отхвърли да одобри и двата изборни резултата, само че реши да се причисли към кабинета на Видодо, откакто Видодо му предложи позицията на министър на защитата в опит за единение.

___

Следете репортажите на AP за Азиатско-тихоокеанския район на https://apnews.com/hub/asia- тихоокеански

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР