Хиляди семейства от Родопите почиваха през тази година на родното

...
Хиляди семейства от Родопите почиваха през тази година на родното
Коментари Харесай

Тайната падна: Ето каква грандиозна сума сме наляли в Черноморието заради К-19

Хиляди фамилии от Родопите почиваха през тази година на родното Черноморие, а хората от Кърджалийско и Смолянско са „ инжектирали “ в туризма по курортите към 40 000 000 лв., сочат изчисления в сектора.

За първи път в последните години близостта с Гърция не бе главен фактор при избирането тук-там за отдих през лятото. Затворените граници пратиха родопчани в посока Черно море, а не към обичаните дестинации-Фанари, Керамони, Авдира, Миродато, Тасос….

Жители на района, завърнали се гурбетчии със фамилиите си, избраха родните плажове за почивката си. Средно пък тя излизаше по към 2 500 лв. на семейство.

Нощувки от 50 до 120 лв. чакаха родопчани, някои от които за поредна година работиха и по курортите, само че определено-разочаровани. Намален личен състав, понижени заплати, а в това време цялостни плажове и заведения-беше картината по Южното Черноморие, което обичайно избират родопчани за почивката си.
Над 936 000 българи и 333 000 румънци са почивали в курортите по българското Черноморие, с което са избавили сезона за работещите хотели, оповестяват пък от Министерството на туризма, представени от TravelNews.
За интервала 1 юни – 22 септември растежът при българите е над 15% по отношение на същия интервал на предходната година, а при румънците има спад от 20%.
И двете групи туристи са избрали повече българското Черноморие спрямо Гърция, където изискваха негативни PCR проби за тях. Румънците са се насочили главно към Албена, Златни пясъци, Св. Константин и Елена, Балчик, Кранево, Обзор, където идват със личните си коли.

Докато българите са предпочели повече Южното Черноморие.
От останалите външни пазари най-вече туристи е имало от Полша – над 75 хиляди, от Германия – 53,4 хиляди в интервала 1 юни – 22 септември, демонстрират данните на министерството. Спадовете надлежно са 47 и 57% по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР