Хиляди се включиха вчера в паради в подкрепа на ЛГБТ-общностите

...
Хиляди се включиха вчера в паради в подкрепа на ЛГБТ-общностите
Коментари Харесай

Напук на Орбан: Гей парад в Будапеща

Хиляди се включиха през вчерашния ден в паради в поддръжка на ЛГБТ-общностите в Берлин и Будапеща.

Около 150 хиляди души пристигнаха на годишния церемониал в Берлин, заяви полицията в немската столица, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мотото на тазгодишния церемониал бе " Обединени в любовта ".

Клаус Ледерер, заместник-кмет на Берлин, откри събитието с тирада, в която посочи, че Берлин следва да е град, в който представители на ЛГБТ общността от целия свят могат да живеят умерено, без да се притесняват, че ще бъдат преследвани, както се случва с тези хора в някои страни.

Германските институции показаха поддръжката си за ЛГБТ общността. За първи път на постройките на Бундестага и на канцлерството бяха сложени флагове в цветовете на дъгата в чест на парада.



Около 150 хиляди души пристигнаха на годишния церемониал в Берлин

Хиляди се включиха и в прайда в Будапеща, съобщи Франс прес.

Демонстрантите развяваха флагове в цветовете на дъгата и носеха чадъри в същите цветове. Шествието мина по брега на река Дунав.

Участниците в парада, измежду които имаше и задгранични дипломати, показаха недоволството си от маджарски закон, който бе признат предходната година и който не разрешава " проявлението и насърчаването " на хомосексуализма и промяната на пола измежду подрастващите.

Критиците на закона считат, че той е форма на дискриминация във връзка с представителите на ЛГБТ общността.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР