Хиляди протестираха снощи в Букурещ, за да отхвърлят предстоящите нови

...
Хиляди протестираха снощи в Букурещ, за да отхвърлят предстоящите нови
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Букурещ срещу Covid ограниченията

Хиляди стачкуваха нощес в Букурещ, с цел да отхвърлят идните нови ограничавания, които управляващите се надяват да преборят тревожния растеж на инфектираните с ковид, макар че Румъния записва нов дневен връх на случаите на Covid-19 от началото на пандемията – 12 500 новозаразени, съобщи АП.

Протестиращите, най-вече без маски, се събраха пред държавните здания и скандираха " Свобода без документи " и " Долу държавното управление ".

 

Protests in Bucharest against restrictions.
Posted by Visit Bucharest Today on Saturday, October 2, 2021
Eдва една трета от 19-те милиона румънци са имунизирани до момента, което е най-ниският % в Европейския съюз след България.

Сред рестриктивните мерки, които влизат в действие през днешния ден, са носене на маски на обществени места. Магазините пък би трябвало да затварят в 22 часа.

Ресторанти, театри и фитнеси могат да останат отворени, някои от тях с непълен потенциал, за пациенти, които имат Covid-19 документ или покажат доказателство, че са преболедували ковид.

През уикенда има вечерен час за неимунизирани румънци и има проекти за наложителна имунизация на здравните служащи, показва Ройтерс.

 

 
Posted by OCHR on Saturday, October 2, 2021
 
Дания първа в Европейски Съюз смъква рестриктивните мерки против Covid-19
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР