Хиляди привърженици на отделянето на Каталуния от останалата част на

...
Хиляди привърженици на отделянето на Каталуния от останалата част на
Коментари Харесай

18 000 души излязоха на протести в Каталуния

Хиляди последователи на отделянето на Каталуния от останалата част на Испания излязоха на протестно шествие през вчерашния ден вечерта в Барселона, съобщи Асошиейтед прес.
Те означиха втората годишнина от провеждането на неразрешения от управляващите референдум за самостоятелност на Каталуния. Тогава вотът провокира трус в испанската политика и сложи началото на най-тежката институционална рецесия в страната от десетилетия насам.
Протести имаше и в други обитаеми места на Каталуния. В Барселона шествието потегли от централен площад, обиколи някои от учебни заведения, в които преди две години се гласуваше на референдума и които бяха щурмувани тогава от полицията. Протестиращите носеха плакати и скандираха: "Не е забравено и няма да забравим ", визирайки конфликтите сред гласоподавателите и полицията по време на неразрешения от управляващите референдум.
По данни на полицията в Барселона в протестното шествие са взели участие 18 000 души. Миналата година в сходно протестно шествие участваха 180 000 души, като се стигна до блокиране на автомагистрали и на железопътни линии. Протестът нощес мина при засилено полицейско наличие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР