Хиляди пловдивчани и гости на града са ощетени от грандиозна

...
Хиляди пловдивчани и гости на града са ощетени от грандиозна
Коментари Харесай

Грандиозна измама на Главната! Пловдивският Моцарт извърши граждански арест, разби схема на “глухонеми“

Хиляди пловдивчани и посетители на града са ощетени от грандиозна машинация за събиране на средства на Главната улица на Пловдив. За това заяви индивидът, разрушил схемата - цигуларят Георги Димитров прочут с прозвището пловдивският Моцарт.

Музикантът се усъмнява в акция за набиране на средства за глухонеми, откакто вижда хвърлени описи на донори в панер за отпадък. Стига го цивилен арест, с цел да излезе истината на яве и да се спре със злоупотребата на гърба на стотици хора.

" Виждам хората, които се показват за глухонеми и набират средства, от два-три месеца в Пловдив. Трима души обикалят на Главната улица, макар че по-късно разбрах, че са се подвизавали и пред огромните магазини в града, учебни заведения, и че са забелязвани даже в София. Докато изсвирвам ги следя. Спират хора и им демонстрират папки, в която има напечатан документ за подкрепяне на създаване на дом за глухонеми деца. В досиетата си те имат описи, в които ти би трябвало да напишеш името си, пощенския си код и да опишеш каква сума би дарил. Те не поддържат връзка, а единствено с жестове приканват минувача да види тази информация и когато той попълни данните си, чакат да им даде въпросната сума пари ", споделя Димитров.

И той като доста хора подарява сума. Прави му усещане, че множеството хора подаряват не дребни суми - сред 10 и 50 лв.. След като следи дълго време представящите се за глухонеми, пловдивският Моцарт вижда редица съмнителни признаци и към този момент е изрично сигурен, че става дума за машинация.

" Отвратително е да изкарваш пари на гърба на хората, и то под предлог за благотворителна идея. Има толкоз нуждаещи се хора, безусловно незаслужено е парите на нашите съграждани да отиват в техните джобове по този метод. След като бях сигурен, че става дума за една огромна неистина, хванах една от тях и настоях да признае. Тя почна да вика и ме напсува на британски, викнах полиция и я задържах, до момента в който дойдат униформените ", споделя Димитров за " чудото " да проговориш.

Полицаи от Второ РПУ са се отзовали на сигнала и са задържали младата жена. По думите на Димитров хората, занимаващи се с измамата, са румънци от малцинството.

" Който е давал пари на тази или нейните " глухонеми " сподвижници, апелирам да се свърже с мен или полицията, с цел да няма повече ощетени жители с немалки суми пари! Грехота е да се употребяват недъзи за събиране на пари. Затова станахме толкоз мнителни и когато има в действителност има потребност, поради такива не желаеме повече да оказваме помощ ", моли Димитров.

Очаквайте детайлности!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР