Хиляди отново се събраха на протест пред централната избирателна комисия

...
Хиляди отново се събраха на протест пред централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Не стихват протестите в Сърбия

Хиляди още веднъж се събраха на митинг пред централната изборна комисия в сръбската столица Белград. От опозицията оповестиха, че ще блокират новия избор, очакван за 30 декември в 28 от 8000 изборни секции в страната.

Според опозиционната групировка " Сърбия против насилието " повторението на вота в няколко изборни секции няма да анулира измамата от вота на 17 декември. Представители на опозицията оповестиха гладна стачка, а пред постройката на изборната комисия се провеждат всеки ден митинги.

Най-известната опозиционна фигура Мариника Тепич даде обещание да продължи да гладува макар утежняването на здравословното ѝ положение. В поддръжка на протестиращите, интернационалните наблюдаващи, измежду тях и от задачата на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, заключиха, че ръководещата Сръбска прогресивна партия на президента Александър Вучич е получила нечестна преднина посредством пристрастни медии, несвоевременно въздействие на президента и нередности като пазаруване на гласове.

" Само напън, непрекъснат напън е ключът в тези условия. Това не е борба с един рунд. Съжалявам, че в минали години неразумно бойкотирахме изборите. Беше изгубено време, опозицията не се консолидира, нито пък сътвори общ фронт. Нужен е единствено непрекъснат напън и ще има резултати ", разяснява Борис Тадич - някогашен президент на Сърбия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР