Хиляди нидерландци празнуваха до късно миналата нощ, протестирайки по този

...
Хиляди нидерландци празнуваха до късно миналата нощ, протестирайки по този
Коментари Харесай

Нидерландци празнуваха до късно напук на въведения заради ковид полицейски час

Хиляди нидерландци честваха до късно предходната нощ, протестирайки по този метод против антиковид ограниченията.

Местата в клубовете в няколко градове бяха разпродадени, заяви Нидерландската осведомителна организация. Активисти оповестиха, че в акцията, наречена " Отворена нощ ", са се присъединили заведения за хранене и питейни заведения в Амстердам, Ротердам, Утрехт и други градове, съобщи Българска телеграфна агенция. Съгласно актуалните правила заведенията би трябвало да затворят най-късно в 22:00 часа.

В Амстердам обаче те останаха отворени макар опасността от санкции от по 4500 евро. На други места, в това число в Маастрихт и Грьонинген, притежателите на клубове анулираха плануваните протестни празненства, с цел да не заплащат санкции, които може да стигнат до 50 000 евро. Затова хиляди младежи се събраха за незаконни празненства навън, заяви в. " Алхемейн дахблад ".

Нидерландското държавно управление разгласи в четвъртък, че ще отстрани множеството ограничаващи ограничения на 18 февруари. Стадионите, театрите, кината и заведенията за хранене още веднъж ще бъдат отворени за гости без съвсем никакви ограничавания.

Последните ограничавания ще бъдат отстранени в края на февруари. Броят на новите инфектирани в Нидерландия остава висок, само че хоспитализациите порастват постепенно. Затова жители, кметове и бизнесмени оказват все по-силен напън върху държавното управление да анулира рестрикциите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР