Хиляди недоволни от икономическата политика на правителството гърци се събират

...
Хиляди недоволни от икономическата политика на правителството гърци се събират
Коментари Харесай

Недоволни от икономическата политика на правителството гърци на протест в Солун

Хиляди недоволни от икономическата политика на държавното управление гърци се събират на митинг в Солун часове преди речта на премиера Кириакос Мицотакис, в която се чака да разгласи нови антикризисни ограничения.

Полицията е взела ограничения против възможни вълнения в града. Протестиращи от цялата страна идват в Солун, с цел да вземат участие в демонстрацията.

Специалните полицейски елементи за битка с безредиците наблюдават за реда във втория по величина гръцки град. Протестът е подсилен от опозиционните партии и техни симпатизанти.

В демонстрациите се включват и депутати от Северна Гърция. Огромна протестна колона на Комунистическата партия се включи с плакати с апели за излизане от Европейския съюз и НАТО, оповестява БНР.

Студенти, пенсионери, работещи в разнообразни браншове на стопанската система, както и безработни, скандират, че ударът от рецесията понасят най-бедните. Демонстрантите са съсредоточени към панаирното градче, където министър председателят Мицотакис по-късно довечера ще произнесе пред изложителите тирада, в която ще очертае вероятностите за гръцката стопанска система през идната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР