Хиляди млади хора започнаха голям протест в Глазгоу в отговор

...
Хиляди млади хора започнаха голям протест в Глазгоу в отговор
Коментари Харесай

Масов протест в Глазгоу в отговор на срещата за климатичните промени

Хиляди младежи започнаха огромен митинг в Глазгоу в отговор на Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени. Участие ще вземе и младата шведска активистка Грета Тунберг, съобщи сътрудник на.
Още по тематиката
Организатор на многохилядния поход е придвижването " Петък за бъдещето на Шотландия ", основано по образеца на Грета Тунберг.

Ученици започнаха стачка в петъчния ден в техните учебни заведения, след което се насочиха на поход към центъра на града. Те ще се съберат на площад " Сейнт Джордж ", където ще има оратори. Един от тях е Грета Тунберг.

Ще приказва активистката от Уганда Ванеса Накате и други младежи от целия свят.

Анна Браун, една от уредниците съобщи, че посланието е, че " Системата от конференции не работи за спасяването на планетата и че политиците би трябвало да чуят това, което споделят хората по улиците, младежите и служащите ".

Вижте всички фотоси

Принц Чарлз съобщи, че е бил поканен като оратор, само че е споделил, че " ще бъде мъчно да вземе присъединяване ".

 Снимка: AP/БТА

По-рано в тирада пред делегатите на форума принц Чарлз бе изразил благосклонност с позицията и гнева на младите деятели.

 Снимка: AP/БТА

Министърът на образованието Надим Захауи в това време съобщи, че е вярно да се каже, че младежите " дават уроци " на възрастните по въпросите на климата, само че е по-добре да стачкуват в събота или неделя, а не да пропущат образователните си занятия.

 Снимка: AP/БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР