Хиляди кюстендилци влязоха в централния храм Св.Богородица в града, за

...
Хиляди кюстендилци влязоха в централния храм Св.Богородица в града, за
Коментари Харесай

Хиляди кюстендилци се поклониха пред чудотворното копие на Светогорската Богородична икона Скоропуслушница


Хиляди кюстендилци влязоха в централния храм " Св.Богородица " в града, с цел да се поклонят пред чудотворното копие на Светогорската Богородична икона „ Скоропуслушница ” от град Ананиев, Украйна. Иконата остана в храма 5 дни и през днешния ден беше изпратена с камбанен звън от Кюстендил към столичен храм. 

Лично кметът на Кюстендил Петър Паунов са заел чудотворното копие на " Богородица Скоропослушница " да гостува в Кюстендил. Градоначалникът беше и на посрещането и на изпращането й, споделят чиновници от храма " Св.Богородица ":

" Почти целият град беше тук, и при посрещането, в този момент също тържествено беше и самото изпращане. Хората са удовлетворени, тъй като това се случва за първи път в града и всички бяха доста удовлетворени, всички бяха с някакво очакване, с някаква вяра ".

Иконата е зографисана в Света гора на Атон през 1893 година в манастир " Свети Пантелеймон " и е осветена в Дохиарската обител, където още през 10 век се е прочул оригиналът на чудотворната икона „ Скоропослушница “. До 1915 година иконата е била на Атон в светатата обител, а през 1915 година братята от манастира " Св. Пантелеймон " подарили иконата на новопостроения храм  " Св. Александър Невски " в гр. Ананиев, Украйна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР