Хиляди излязоха на протест в най-големите градове на Испания вчера

...
Хиляди излязоха на протест в най-големите градове на Испания вчера
Коментари Харесай

Протести в Испания заради предполагаемо хомофобско убийство |

Хиляди излязоха на митинг в най-големите градове на Испания през вчерашния ден вечерта, с цел да изразят гнева си от гибелта на млад мъж, който евентуално е атакуван от хомофобски подбуди.

Протестиращите извършиха централен площад в Мадрид, а деятели вървяха по основна улица в Барселона, скандирайки лозунги и развявайки плакати и флагове в цветовете на дъга.

" Отговорът на вълната от хомофобска ненавист, поставила завършек на живота на Самуел в Ла Коруня, е изумителен ", написа в Туитър лявата партия " Подемос ", която ръководи в коалиция със социалистите.

24-годишният медицински помощник е бил пребит покрай нощен клуб в ранните часове в събота в град Ла Коруня, Северна Испания. Атакуван е от няколко нападатели, в това число един, който извикал обидни описания за хомосексуалистите, съобщи държавната телевизия RTVE. По-късно мъжът умря в болница от пострадванията си.

Хосе Минонес, представител на локалното държавно управление в района, където се намира Ла Коруня, написа в Туитър, че полицията работи, с цел да разбере какво се е случило и да подведе причинителите под отговорност.

Разследването ще покаже дали нападението е стимулирано от хомофобски подбуди или не.

Данните на вътрешното министерство демонстрират, че през 2019 година в Испания са докладвани 278 закононарушения от ненавист, обвързвана със половата ориентировка или половата еднаквост, което е растеж с 8,6% по отношение на миналата година. Агенцията на Европейския съюз за главните права предизвестява, че единствено дребна част от закононарушенията от ненавист са докладвани на полицията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР