Хиляди иранци в Европа призоваха на митинг в Париж ЕС

...
Хиляди иранци в Европа призоваха на митинг в Париж ЕС
Коментари Харесай

Митинг в Париж за включване на Иранската революционна гвардия в списъка за тероризъм

Хиляди иранци в Европа приканиха на протест в Париж Европейски Съюз да включи Иранската революционна армия в листата на " терористичните " групировки, съобщи Агенция Франс Прес.

Ораторите на митинга на площад " Вобан " в центъра на френската столица настояха, че включването на армията в листата е най-големият принос, който министрите на Европейски Съюз могат да създадат, с цел да оказват помощ на протестното придвижване.

Демонстрантите скандираха лозунга на протестното придвижване " Жена. Живот. Свобода " и един от неговите химни - песента " Bella Ciao ", както и лозунги против ислямската република.

" Основната цел е да накараме министрите на Европейски Съюз най-сетне да чуят гласовете на иранците ", съобщи пред Агенция Франс Прес шведският народен представител Алиреза Ахонди, изтъкнат участник в акцията.

" Искаме Революционната армия да бъде оповестена за терористична група. Това е основният миг ", сподели той и съобщи, че е " отчаян " от постигнатия до момента прогрес.

Протестиращите също по този начин приканиха европейските страни да пресечен икономическите си връзки с Иран поради репресиите против протестното придвижване. Бяха издигнати лозунги " Вашите стопански ползи проляха кръвта на нашите почтени младежи " на фона на знамената на Европейски Съюз, Франция и Германия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР