Хиляди хора във Варна са се събрали на протест под

...
Хиляди хора във Варна са се събрали на протест под
Коментари Харесай

Насилието над 18-годишно момиче събра хиляди на протест във Варна

Хиляди хора във Варна са се събрали на митинг под надпис " Не на насилието над дами! Варна е съпричастна " пред постройката на съда на площад " Независимост " в морската столица, съобщи кореспондент на Moreto.net Множество към момента прииждат, с цел да се включат, в морската столица от дълго време не се бе случвал митинг от подобен мащаб.

Повод за митинга е казусът с 18-годишното момиче, което беше нападнато от приятеля си Георги Николаев с макетно ножче и получи повече от 400 шева на порезните си рани. В доста градове в страната се организират идентично протестни акции.

" Патриотизмът им - татуиран, ножовете им - макетни, свободата им - гибел ", " Никой не заслужава сходно принуждение ", " Искаме същинско правораздаване ", " 400 лв., разрушен нос и обръсната глава не са лека телесна щета ", са част от лозунгите, които държат в ръце присъстващите.

Те пръснаха алегорично на земята макетни ножчета.

" Как родителите да защитят децата си и хората да живеят умерено. Всеки ден една жена е застрашена, всеки ден, всеки ден една жена е унизена. Никой няма право да тормози, да бие, да заплашва, да тормози по-слабия. Всяко едно принуждение под каквато и да е форма не може да съществува, не може децата ни да са здрави и някой да ги поврежда душевен и физически ", сподели пред събралото се голям брой Ина Иванова от уредниците на акцията.

Само няколко часа по-рано Районният съд в Стара Загора наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 26-годишния охранител Георги Николаев. Мъжът е упрекнат за нападението с макетен нож на 18-годишно момиче от Стара Загора и беше арестуван през вчерашния ден за повторно този път за отправени закани за ликвидиране по отношение на 18-годишната ученичка.

Обновява се.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР