Хиляди хора в Южна Корея трябваше да се евакуират заради

...
Хиляди хора в Южна Корея трябваше да се евакуират заради
Коментари Харесай

Тайфун остави без ток 20 хиляди жилища в Южна Корея

Хиляди хора в Южна Корея трябваше да се изтеглят поради приближаването на тайфуна Хинамнор, който през днешния ден настъпи в южните региони на страната с проливни дъждове и мощни ветрове, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Стихията унищожи пътища, повали дървета и остави над 20 000 жилища без електричество.

Двадесет и пет годишен мъж изчезна след рухване в препълнен от дъжда поток в южния град Улсан по данни на министерството на вътрешните работи и сигурността. В огромен стоманодобивен цех в южния град Поханг са избухнали пожари, само че не е ясно дали са провокирани от тайфуна.

Правителствени чиновници предизвестиха популацията за заплахата от наводнения, земни свличания и високи приливни талази, както и за евентуалните вреди от тях. Според управляващите Хинамнор ще бъде най-силната стихия в страната от години.

Хинамнор се появи единствено седмици, откакто столицата Сеул и близките райони потърпевша от поройни дъждове, провокирали неочаквани наводнения, лишили живота на най-малко 14 души.

Министър-председателят Хан Дък-су прикани за самодейни старания за изтегляне на хората в региони, уязвими за наводнения, и сподели, че Хинамнор „ може да се окаже исторически най-силният ураган, който ни е сполетявал “.

Метеорологичната работа на Южна Корея сподели, че Хинамнор се движи в североизточна посока към намерено море с проливни дъждове и бурни ветрове, достигащи до 144 километра в час, откакто по-рано през днешния ден връхлетя курортния остров Чеджу и настъпи на континента покрай пристанище Пусан.

От неделя насам бурята изсипа над 94 сантиметра дъжд в централната част на Чеджу, където ветровете доближиха скорост от 155 километра в час.

Министерството на сигурността заяви, че над 3400 души в южните райони е трябвало да се изтеглят от домовете си, а други 14 000 са посъветвани или настоятелно приканени да създадат същото. Десетки пътища са потърпевши, а най-малко пет къщи и други здания са наводнени или унищожени.

Повече от 600 учебни заведения в цялата страна са затворени или са минали към онлайн образование. Повече от 250 полета и 70 курса на фериботи са били анулирани, а над 66 000 риболовен корабa са върнати в пристанищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР