Хиляди хора протестираха днес в град Хабаровск, в Далечния изток

...
Хиляди хора протестираха днес в град Хабаровск, в Далечния изток
Коментари Харесай

Протест срещу Путин в Хабаровск осма поредна събота

Хиляди хора стачкуваха през днешния ден в град Хабаровск, в Далечния изток на Русия, срещу президента Владимир Путин осма поредна събота, съобщи Ройтерс.
Те демонстрираха против районна политическа рецесия и хипотетичното отравяне на Алексей Навални - най-гласовития критик на президента.
"Путин, пийни си чай ", скандираха участниците в митинга, които минаха на шествие по основния бул. в Хабаровск.
Те имаха поради хипотетичното отравяне на Навални, на който му прилошало в аероплан, откакто изпил чаша чай на летището на 20 август. Руският опозиционер бе превозен в в болница Берлин, където в този момент е настанен в изкуствена кома, само че в нормализирано положение и без непосредствена заплаха за живота.
Демонстрантите също така издигнаха плакати против "репресиите " и "диктатурата " и желаеха задържаният губернатор на Хабаровския край Сергей Фургал да бъде освободен от ареста и да се върне в града.
Всяка събота в Хабаровск, на към 6110 километра източно от столицата Москва, има митинг след ареста на 9 юли на Фургал по обвинявания в убийства, които той отхвърля. Според последователите на известния губернатор той е бил арестуван по политически претекстове.
Част от стачкуващите показаха взаимност с протестиращите в Беларус против противоречивото преизбиране на президента Александър Лукашенко на 9 август, отбелязва Ройтерс.
Поредният забранен митинг в Хабаровск в поддръжка на Сергей Фургал е събрал към 1200 участници, заяви градската администрация, представена от ТАСС.
В официалното съобщение се отбелязва, че броят на стачкуващите е намалял за следващ път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР