Хиляди граждани на Истанбул, сред тях предимно жени, излязоха на

...
Хиляди граждани на Истанбул, сред тях предимно жени, излязоха на
Коментари Харесай

Жените на Истанбул протестираха с танджери и тигани

Хиляди жители на Истанбул, измежду тях най-вече дами, излязоха на митинг против държавното управление, недоволни от икономическата политика в страната. С удари по празни тенджери и тигани протестиращите желаят преодоляване на инфлацията, която доближава рекордни стойности от десетилетия.

Сериозни кордони от служители на реда пазеха протестиращите в избрани пространства. До конфликти не се стигна. Протести за през днешния ден са планувани и в други градове на страната.

Вчера, ден преди оповестения митинг, президентът на Турция Реджеп Ердоган разгласи понижаване на ДДС-то върху млечните артикули, плодовете, зеленчуците и други съществени храни от 8 на 1 %. Миналия месец Ердоган смени и шефа на статистическия институт TUIK с обвиняването, че не се разгласяват правилно данните. Опозиционни партии и критици упрекват TUIK в същото, само че тъкмо с противоположен знак - че манипулира публични данни, само че в интерес на ръководещите. Институтът отхвърли обвиняванията, само че откриватели започнаха различни калкулации на някои индикатори.

Инфлацията в страната достигна 48,69 % през януари, най-високото равнище, откогато партия на Ердоган влезе във властта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР