Хиляди деца са под карантина и броят им се увеличава

...
Хиляди деца са под карантина и броят им се увеличава
Коментари Харесай

Онлайн обучение за учениците в Благоевград, Сливен и Нова Загора


Хиляди деца са под карантина и броят им се усилва с всеки минал ден. Поради това в осем области у нас ще бъдат въведени по-строги ограничения против COVID-19.

В Благоевград ограниченията за децата са още по-строги. Въвежда се вечерен час и отдалечено образование. Мярката е поради най-високата заболеваемост в страната - Благоевград е с 2370 инфектирани на 100 000 души.

Очакванията са по-строгите ограничения да понижат напрежението в лечебните заведения и в учебните заведения. Карантинираните паралелки в региона станаха над 200, а огромна част от преподавателите са в болничен. На привършване са и Коронавирус леглата.

Този четвъртък е първият образователен ден за 1А клас на Трето главно учебно заведение в Благоевград.

„ Имахме детенце, което сподели позитивен тест и бяхме карантинирани за избран интервал от време “, разяснява класният началник Севдалина Цветанова.

Само след два дни класът още веднъж ще учи от у дома.

„ Не е елементарно по принцип, тъй като първи клас са дребни, мъчно се оправят, само че все пак е решение “, споделя учителката.

От понеделник за първокласничката Даниела ще се грижи баба й.

„ Аз тъй като мога да й обръщам внимание, само че има родители, които са на работа и допускам ще им бъде доста мъчно “, разяснява Цветанка Дългъчева, баба на Даниела.

В учебното заведение карантинираните паралелки са девет, а седем преподаватели отсъстват, по тази причина управлението е за онлайн уроците.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Трябва да знаете, че ни беше доста мъчно да приемем още веднъж да поемем тази тежест на рестриктивните мерки и ограниченията, учениците и учебните заведения като цяло да са в основата на тези ограничавания “, разяснява Методи Попов от РУО – Благоевград.

„ По-добрият вид е това, което ще предложи министъра на образованието на отрасловия съвет в петък, тази продължителна почивка от 8-9 календарни дни, надяваме се, след което пикът на вирусната вълна да се успокои “, споделя Васил Чолаков, зам.-директор на Трето ОУ " Димитър Талев " – Благоевград.
Снимка: btvnovinite.bg

Ръст на инфектирани има и в детските градини и ясли в региона. От понеделник, здравните управляващи ще наблюдават и съблюдават ли учениците вечерния час. За региона той е 20:00 ч.

В Бургаско за една седмица учениците минават на ротация от понеделник, а университетите затварят.
Снимка: btvnovinite.bg

Една четвърт от болните в региона са деца. Забранява се посещаване на молове, кина и заведения за хранене на малолетни без компаньон.

От 24 до 31 януари учениците от 1. до 12. клас в градовете Сливен и Нова Загора ще преминат от присъствено в онлайн образование.

Само през първите три дни на седмицата с COVID-19 са диагностицирани 153 възпитаници на друга възраст, множеството от Сливен и Нова Загора. За съпоставяне, през цялата седмица от 10 до 16 януари, в това число, заболелите възпитаници в региона са 92, като множеството от тях още веднъж са от цитираните две общини. За три дни с ковид са регистрирани 46 педагози, до момента в който през миналата седмица са били 16. Карантинирани са десетки класове и други контактни лица на болните възпитаници и учители.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР