Хиляди демонстранти се събраха на "Пиаца дел Пополо" в Рим

...
Хиляди демонстранти се събраха на "Пиаца дел Пополо" в Рим
Коментари Харесай

Хиляди се включиха в първия голям митинг в Рим срещу расизма

Хиляди стачкуващи се събраха на "Пиаца дел Пополо " в Рим и се включиха в първия огромен протест в италианската столица против расизма, предадоха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Участниците в протестната демонстрация, които в голямата си част бяха с маска на лицето, стояха и слушаха речи в продължение на няколко часа и държаха транспаранти с надписи като "Животът на чернокожите има значение " и "Това е проблем на белите ".

В един миг стачкуващите, доста от които младежи, някои от които бяха пристигнали с децата си, коленичиха и подвигнаха юмруци в символ на взаимност с тези, които се борят против расизма.

"Знаете ли, за огромно страдание, през 21-и век цветнокожите хора са третирани все едно, че са прокажени ", сподели един от участниците в митинга 26-годишният ганаец Абдул Насир, който учи в италианската столица магистратура по бизнес мениджмънт.

Той съобщи, че от време на време усеща расистко отношение към себе си, в частност когато се вози в метрото.

Допреди към 25 години миграцията на цветнокожи хора към Италия, в това число от Субсахарска Африка, беше относително слаба и по тази причина там към момента не е израснала огромна група първо потомство хора с сходен генезис, отбелязва Асошиейтед прес.

Шумният, само че кротичък протест имаше доста уредници, в това число италианската протестна група "Сардините ", женско съдружие, организация на живеещи в Италия американци, организация, наричаща се "Нери Италиани " ( "Чернокожи италианци "), както и 25-годишният студент от Рим Денизе Берхане.

Помолен да разяснява от телевизия Скай Ти Джи 24 дали в Италия има проблем с расизма, Берхане отговори, че "щом всички тези хора са излезли (да демонстрират), значи в страната има някои проблеми ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР