Хиляди членове на италианската мафия оперират в Австралия и доскоро

...
Хиляди членове на италианската мафия оперират в Австралия и доскоро
Коментари Харесай

Италианската мафия се внедрява в Австралия

Хиляди членове на италианската мафия оперират в Австралия и до неотдавна са оставали съвсем неразкрити, до момента в който са " дърпали конците " на други незаконни групировки, твърди австралийската федерална полиция, представена от „ Гардиън “.

На конференция помощник-комисарят на Австралийската федерална полиция (АФП) Найджъл Райън в детайли разказа мащабите на италианската проведена престъпност, в това число " Ндрангета ", в Австралия и проектите за битка с тях. Той съобщи, че членовете на фамозната калабрийска мафия са се укривали в обществото в продължение на десетилетия, до момента в който са правили скрито пране на пари.

Полицията счита, че в Австралия работят до 5000 членове на мафията, които са в съюз с сътрудниците си в Италия. Калабрийската мафия работи с други проведени незаконни групи, в това число азиатски или близкоизточни незаконни групи, с цел да си сътрудничат при вноса на опиати, прането на пари и насилието. Те се управляват от високопоставени лица с власт над своите кланове, не се разкриват и развиват бизнес, с цел да се показват за законни. В продължение на доста десетилетия противозаконното благосъстояние, насъбрано от проведената престъпност, постепенно се узаконява посредством тези бизнеси.

" Напълно допустимо е хората да живеят в съседство с членове на " Ндрангета ", без да знаят ", споделя Райън. " Те са съумели да останат в сянка, живеейки непретенциозно в скромни домове. Вкарвали са противозаконното благосъстояние в законните си бизнеси в региона на строителството, селското стопанство и кетъринга. В доста връзки бих споделил, че „ Ндрангета “ в действителност са тези, които дърпат конците на други проведени незаконни групи, изключително на по-насилствените групи, като да вземем за пример неразрешените мотоциклетни банди. "

Преди четири години под управлението на Агенция Франс Прес е основана интервенция " Айрънсайд " - скрито следствие на синдикати на проведената престъпност, занимаващи се с трафик на противозаконни опиати и оръжия. В основата на интервенцията е профилирано криптирано информационно устройство, наречено ANoM. Служителите събирали разследваща информация от приложението ANoM, с цел да схванат по какъв начин работят и поддържат връзка транснационалните синдикати на тежката проведена престъпност - в това число " Ндрангета ". Оттогава са признати закони, които дават на Агенция Франс Прес спомагателни пълномощия за идентифициране и разтрошаване на незаконни синдикати.

" Заповедите (за изменение на Закона за идентифициране и разрушение на законодателството в региона на наблюдението), съчетани с разследващите данни, събрани от ANoM, ни дадоха най-хубавата опция през днешния ден да идентифицираме и преследваме идващите си цели ", съобщи Райън. " Тези цели в този момент включват италианската проведена престъпност, а точно " Ндрангета ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР