Хиляди британци излезли на Международния ден на трудещите се по

...
Хиляди британци излезли на Международния ден на трудещите се по
Коментари Харесай

Daily Mail: На първомайския митинг в Лондон британците издигнали портрети на Сталин и червени знамена

Хиляди британци излезли на Международния ден на трудещите се по улиците на Лондан с акции на митинг и взели присъединяване в митинга на Трафалгарския площад. Някои от тях издигнали червени комунистически знамена и даже портрети на Йосиф Сталин, написа Daily Mail в обявата May day! Protesters marking International Workers` Day hold rally in London`s Trafalgar Square - with some marchers holding banners of STALIN.

На протест излезли служащи, недоволни от изискванията и заплащането на труда, в това число и чиновници от Министерството на правораздаването на Англия.

Според участници в митинга, връзките, които се откриват на сходни мероприятия, могат да станат „ идващ стадий от обезверено нужното ново придвижване срещу експлоатацията”.

На един от банерите, носен по време на митинга, е изобразен огромен портрет на Сталин, като са представени думи на руския водач, в които той приказва за „ тирания на пролетариата” и преход от капитализъм към социализъм.

Независимо, че през май обичайно се организират доста манифестации, 1 май не е обвързван с Международния ден на труда чак до 20 век, напомня Daily Mail.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР