Хиляди български граждани дойдоха в Одрин с десетки автобуси и

...
Хиляди български граждани дойдоха в Одрин с десетки автобуси и
Коментари Харесай

Коледен алъш-вериш: Българи пазаруват в Одрин като за послед...

Хиляди български жители пристигнаха в Одрин с десетки рейсове и стотици частни коли, с цел да пазарят преди Коледа и Нова година. Образуваха се дълги опашки пред граничната врата Капитан Андреево - Капъкуле. Поради натовареността на трафика броят на входните коридори в Капъкуле беше повишен до 10, имаше и повече личен състав.

Въпреки това в петък в посока Турция се извиха големи опашки. Същото се повтори в неделя следобяд в посока България. Ситуацията на другите два гранични пункта Лесово и Малко Търново беше сходна.



С повишението на обменните курсове с всеки минал ден се усилва броят на туристите, които идват в града да пазарят от прилежаща България, се споделя в изказване на граничните служби.

Този път българите безусловно разграбиха всичко по рафтовете на магазините в Одрин. Много от комерсиалните обекти не можаха да смогнат с доставки на стока и рафтовете останаха празни.

Днес Българска народна банка дефинира сменен курс на лв. за 9,77 турски лири. Като една лира се срина до 10 стотинки.



Гьокхан Балта, представител на Турската асоциация на хотелиерите сподели: " Имаме общо 2500 кревати в хотелите в Одрин. Всички те са резервирани от български туристи през уикендите. Още преди седмици хотелите за Нова година бяха резервирани на 100 %. "

Туристите, влизащи от Капъкуле, задоволяват всичките си потребности, открай докрай, от града, изключително в комерсиалните центрове.

Снимки: Анадолска агенция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР