Хиляди българи излязоха на протести в цялата страна след случая

...
Хиляди българи излязоха на протести в цялата страна след случая
Коментари Харесай

Хиляди българи излязоха в подкрепа на малтретираното момиче от Стара Загора

Хиляди българи излязоха на митинги в цялата страна след случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора.

Началният час бе 18 ч., като над 30 града в страната са декларирали авансово подготвеност да излязат на митинг пред Съдебната палата в съответния град.

В Стара Загора желаеха и оставката на районния прокурор и районния арбитър. Хилядите събрали се хора скандираха " оставка ".

Кметът на Стара Загора също се причисли към митинга. " Тук съм с цел да поддържа потърпевшото момиче и да изразя възмущението си, тъй като това не може да бъде, съобщи той. Според него институциите не са реагирали както би трябвало и освен по този случай.

Майката на потърпевшото момиче уточни, че то заобикаля всичко, което се дава по малкия екран. Знае за реакцията в цялата страна, само че Дебора остава безмълвна.

" Като майка ще се боря до дъно, за правдивост, за обективна присъда и пострадванията да бъдат квалифицирани, както би трябвало ", съобщи още тя.

Припомняме, че през днешния ден малко по-рано Районният съд в града постанови, че  

Във Велико Търново стачкуващи излязоха със слогани и тениски с надписи в поддръжка на потърпевшото момиче.

В Бургас още веднъж хиляди хора излязоха на шествие. Кметът на града също се причисли, с позицията, че всички би трябвало да имат отношение и да бъдат съпричастни към сходни случаи. Областният шеф на Бургас също участва на митинга.

В София жители упорстват за законови промени, съответно правораздаване и цялата суровост на закона. Демонстрантите са се събрали пред Съдебната палата в поддръжка на потърпевшото 18-годишно момиче.

И пловдивчани също се оповестиха в поддръжка на измъчваната Дебора. Хиляди жители се събраха в града под тепетата в символ на съпричастност.
 Съдия Гьонева: Доказателствата не подплатиха обвиняване за междинна телесна щета
Съдия Гьонева: Доказателствата не подплатиха обвиняване за междинна телесна щета

Колкото и стряскащо и възмущаващо за публичното мнение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР