Хиляди австралийци бяха блокирани на крайбрежието на страната от зловещите

...
Хиляди австралийци бяха блокирани на крайбрежието на страната от зловещите
Коментари Харесай

Хиляди са блокирани от пожарите в Австралия

Хиляди австралийци бяха блокирани на крайбрежието на страната от злокобните пожари, които тормозят страната от няколко месеца.

Спасителни екипи започнаха да оказват помощ на хилядите,които потърсиха леговище по крайбрежни градове в Австралия от пожарите, които опустошават обширни региони на страната и са взели минимум осем жертви единствено за 48 часа, съобщи Агенция Франс Прес, представена от " Монитор ".

Военни кораби и самолети бяха изпратени да доставят филантропична помощ и да създадат оценка на вредите след един от най-тежките дни от началото на сезона на пожарите.

От понеделник вечерта са починали осем души, с което общият брой на жертвите на пожарите става 17 души от септември.

Безконтролни пожари не престават да бушуват в югоизточната част на страната. Разрушени са над 200 къщи, а някои села са напълно унищожени. От началото на сезона на пожарите през септември са разрушени над 1000 къщи. Засегнати са общо 5,5 милиона хектара, което е по-голяма повърхност от Дания или Холандия.

Хиляди туристи и локални поданици са блокирани в крайбрежни селища в Югоизточна Австралия. Пожарите провокираха голям брой спирания на електричеството, телефонните връзки и интернет.

В крайбрежния туристически град Малакута 4000 души бяха хванати в капан на плажа, само че останаха невредими под отбраната на пожарникарски камиони. Възможно е обаче този град да остане отцепен в продължение на седмици. Там стартира стартиране на хранителни артикули по въздух, а в сряда дойде и транспортен съд с храна за две седмици.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Ко
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР