Хиляда чуждестранни милионери са се установили за постоянно в Гърция

...
Хиляда чуждестранни милионери са се установили за постоянно в Гърция
Коментари Харесай

Очаква се в Гърция да се заселят около 1200 милионери през 2023 г.

Хиляда задгранични милионери са се открили за непрекъснато в Гърция през 2022 година, а през 2023 година се чака те да са още повече, написа в електронното издание на в. „ Катимерини “.

Активността на напредването на богатите фамилии към разнообразни точки от света се завръща на равнищата отпреди пандемията КОВИД-19, а гръцката стратегия „ Златна виза “ усилва своята известност, разяснява журналистката на „ Катимерини “ Корина Самарку.

Във връзка с придобиването на „ Златна виза “ Гърция разгласи удвояване на минималното условие за вложения в недвижими парцели (до 500 000 долара) в региони като Атина, Солун, Миконос и Санторини. Въпреки тези промени през последните години се следи непрекъснато повишаване на запитванията за информация за средиземноморските страни Португалия, Испания и Гърция, като ползата от страна на Англия се усилва, показва английската компания Henley & Partners – водещо сдружение в световен мащаб за вложения при избор на местоживеене в друга страна и придобиване на поданство. Голям и непрекъснато възходящ е ползата и от страна на Турция, защото заможните жители там търсят различно място за престояване или опция за двойно поданство, означават от компанията.

По данни на Henley & Partners броят на задграничните милионери, които ще изберат Гърция като непрекъснато място за живеене тази година, е 1200 души, като все още в страната има 58 800 милионери, 95 души с активи над 100 млн. $ и четирима милиардери.

Гърция към този момент е на седмо място в листата на желанията на милионерите за 2023 година Преди нея се допуска, че ще са Австрия, Обединените арабски емирства, Сингапур, Съединени американски щати, Швейцария, Канада.

Държавите с най-вече напускащи богати хора са Китай, Индия, Англия, Русия и Бразилия.

Сред главните претекстове за сходни задгранични вложения при милионерите е притежанието на завещание, а изборът на дестинация обичайно се основава на нивото на национална и капиталова сигурност, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР