Хижа Христо Смирненски не е плащала наем на Българския туристически

...
Хижа Христо Смирненски не е плащала наем на Българския туристически
Коментари Харесай

Турист: Обърнаха ги на долни чалгарски кръчми, всичко гърми до сутринта

Хижа " Христо Смирненски " не е плащала наем на Българския туристически съюз (БТС) от октомври 2022 година Това е едно основанията за преустановяване на контракта с наемателите - компания " МИГ 79 Б " от Велинград. Наемът е 700 лв. на месец, който не е висок, по отношение на потенциала й.

Това изясни преди дни Васил Николов, отговарящ за стопанската активност на БТС на конференция. Хижата е над местността Юндола, на 1860 м височина, под връх Белмекен, и има 60 кревати, нощувката е 30 лв. и работи ресторант. Другите аргументи са, че обектът е бил даден чартърен от локалното туристическо сдружение " Юндола 1919 " от Велинград, а действителният притежател е БТС и той би трябвало да е хазяин.

Преди дни 14 членове на УС на БТС поискаха оставката на ръководителя Венцислав Венев , поради " дейности, уронващи престижа на БТС " при отстраняването на наемателите, а преди месец - и на Туристическия дом над Троян.

Ето какво написа по този мотив в обществената мрежа Facebook един елементарен български екскурзиант:

" Не единствено хотел-ресторанти. Обърнаха ги на долни чалгарски кръчми!!! На места за алкохолен туризъм, където можеш да се напиеш надалеч от родители и познати. В последните години съм покъртен от това, ходихме на три разнообразни хижи и всякога идва компания от млади хора, с тонколони, които са там да се напият, тях природа не ги интересува. До сутринта цялата хижа се тресе от чалга, не им пука, че има хора, които са минали 6-8 часа преход и умират за сън. А хижарят на компания с тях... Така беше на хижа Узана, същото се случи на х. Преспа, където отидохме от другия завършек на България, с багаж и хранителни запаси да останем за 10 дни, само че си тръгнахме на третия ден поради разгулен компании... "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР