Хигиенни и почистващи материали – памперси, тоалетна хартия, кухненски ролки,

...
Хигиенни и почистващи материали – памперси, тоалетна хартия, кухненски ролки,
Коментари Харесай

Осигурени са хигиенни материали и дезинфектанти за варненските социални заведения

Хигиенни и почистващи материали – памперси, тоалетна хартия, кухненски ролки, мокри кърпички и почистващи препарати са разпределени съгласно потребностите сред обществените услуги звено „ Майка и бебе “, центровете за настаняване от фамилен вид за деца, комплекса за обществени услуги за възрастни хора „ Гергана “, приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица и домашния обществен патронаж. Консумативите са дарени от „ Хигиенно здравна промишленост “ ЕООД, гр.Велико Търново.

Успоредно с това Община Варна обезпечи защитни шлемове, маски, дезинфектанти за ръце, етилов алкохол, ръкавици за домовете за възрастни хора “Гергана ” и “Св. Иван Златоуст ”, за обществения патронаж, публичните трапезарии, приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица, за центровете за настаняване от фамилен вид, дом “Другарче ”, звено “Майка и бебе ”, спешните центрове за възрастни и за деца.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР