Хигиенни и образователни пакети за деца и семейства от уязвими

...
Хигиенни и образователни пакети за деца и семейства от уязвими
Коментари Харесай

УНИЦЕФ дари хигиенни и образователни пакети на уязвими деца и семейства в Лом

Хигиенни и просветителни пакети за деца и фамилии от уязвими групи от Лом подари УНИЦЕФ-България. Те са предопределени за потребителите на обществените услуги в Центъра за ранно детско развиване, Центъра за социална поддръжка и Центъра за обществена рехабилитация и интеграция. На децата и фамилиите са предоставени общо 55 пакета с хигиенични и дезинфекционни средства. За децата от 2 до 6-годишна възраст са предопределени 20 комплекта с книжки и образователни пособия, а за учениците от първи до четвърти клас дарението съдържа 30 просветителни комплекта. Персоналът към центровете получи маски за многократна приложимост и защитни шлемове.
Дарението на българския клон на международната организация включва и хигиенични препарати за центровете за настаняване от фамилен вид „ Нов дом-нов късмет “, „ За по-щастливо детство “ и „ Мечта “.
УНИЦЕФ поддържа реализирането на промените в системата за грижи за деца в България и деинституционализация. Организацията се концентрира върху развиването на междусекторни политики и повишението на потенциала на системата за протекция на детето да прави предварителна защита, разпознава и реагира на рисковете за децата и техните родители и да дава поддръжка, тъй че децата да получават добра и любяща грижа в техните фамилии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР