Хидрострой АД получи акт за нарушение за почистване на коритото

...
Хидрострой АД получи акт за нарушение за почистване на коритото
Коментари Харесай

Връчиха акт на Хидрострой за действията им в река Вит

" Хидрострой " АД получи акт за нарушаване за разчистване на коритото на река Вит при " Боаза ", оповестиха от Министерство на околната среда и водите.

Актът е връчен от Басейнова дирекция " Дунавски регион " (БДДР). Той е за нарушение на наредбите на Закона за водите. Мотивът на " Басейнова дирекция " е, че са осъществени действия в река Вит, в региона на " Боаза ", без да са преминати нужните процедури съгласно Закона за водите.

Дружеството е реализатор на действия по разчистване коритото на река Вит в региона на " Боаза ", съгласно контракт с Областна администрация Ловеч.

В отговор на съобщение от регионалния шеф на Ловеч за започване на разчистване на коритото на река Вит в този сектор, от " Басейнова дирекция " пожелаха копие от подписан контракт за разчистване на речното корито. След инструкции период от Дирекцията започнаха административно-наказателните дейности.

Още с приемане на уведомлението от Областен шеф на Област Ловеч, от " Басейнова дирекция " дадоха инструкции да се спрат всевъзможни действия по разчистване на реката до привършване на нужните процедури по реда на Закона за водите.

В събота рибари излизат на митинг поради разораването на километри от река Вит в нарушаване на европейски наставления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР