Херцозите на Кеймбридж са на карибска обиколкаПътуването е част от

...
Херцозите на Кеймбридж са на карибска обиколкаПътуването е част от
Коментари Харесай

Визита на Уилям и Кейт помрачена от протест

Херцозите на Кеймбридж са на карибска обиколка
Пътуването е част от диамантения празник на Елизабет II

Британският принц Уилям и брачната половинка му Кейт са на едноседмична карибска обиколка, чийто старт бе засенчен от локален митинг в първата им спирка - Белиз, съобщи Ройтерс.

Пристигането на херцога и херцогинята на Кеймбридж съответствува с празненствата по случай навършването на 70 години от възкачването на кралица Елизабет II на трона. Обиколката се реализира близо 4 месеца откакто Барбадос гласоподава да стане република, късайки връзките си с монархията, само че остана част от ръководената от Англия Общност на нациите.

Уилям и Кейт ще прекарат първите три дни в Белиз, който преди се наричаше Британски Хондурас. Но планувано за през днешния ден събитие беше анулирано, откакто няколко десетки селяни участваха в митинг. Жители на Индиан крийк - село на коренното население квас в Южен Белиз, били смутени, че хеликоптерът на кралските особи е получил позволение да кацне на локално игрище за футбол без да е имало предварителни съвещания.

Селото води спор с компания, подкрепяна от кралското семейство във Англия, и това подклажда неодобрение по отношение на споразумяване на разногласия за земи, за които коренни групи не престават да претендират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР