Херта спечели първата си победа като домакин на своя “Олимпиащадион,

...
Херта спечели първата си победа като домакин на своя “Олимпиащадион,
Коментари Харесай

Херта взе първа домакинска победа за сезона и прати Шалке на дъното

Херта завоюва първата си победа като хазаин на своя “Олимпиащадион ”, откакто надви с 2:1 против Шалке в мача от 11-ия кръг на Бундеслигата. Попаденията за берлинчани бяха дело на Люка Тусар (49’) и Уилфред Канга (89’), а за “кралско сините ” прецизен бе Флоран Моле (85’).

Гостите започнаха по-активно дуела и сътвориха положителни шансове за попадение в началните минути. Те даже доближиха до такова в 15-ата минута, когато Мариус Бюлтер се оказа непокрит в наказателното поле и вкара, само че след обзор с ВАР се оказа, че той е бил в засада. Шалке продължи да бъде по-опасният отбор до края на първата част.

Домакините обаче съумяха да открият резултата в 49-ата минута, когато Тусар доближи една отбита топка и я изстреля към вратата за 1:0. В идващите минути събитията на терена не бяха изключително остри, с цел да се стигне до последните 10 минути, когато почитателите още веднъж бяха изправени на нокти.

Първо гостите от Шалке съумяха да доближат до заветното от тях равнене в 86-ата минута, когато Флоран Моле откри без закъснение една топка към границата на наказателното поле и я прати в долния ляв ъгъл за 1:1.

Тогава, когато срещата изглеждаше като че ли отива към равенството, Стеван Йоветич “сервира ” топката в наказателното поле на Вилфред Канга и той отблизо разстояние преодоля Александер Шволов за 2:1.

С тази победа Херта се изкачи до 13-ото място в класирането с 11 точки, а Шалке се срина до последното място в подреждането с едвам 6.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР