Хенрик Кристоферсен спечели втора поредна победа в гигантския слалом в

...
Хенрик Кристоферсен спечели втора поредна победа в гигантския слалом в
Коментари Харесай

Кристоферсен спечели и втория гигантски слалом в Кранска гора

Хенрик Кристоферсен завоюва втора поредна победа в гигантския слалом в Кранска гора този уикенд от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Норвежецът завоюва успеха през вчерашния ден и дублира триумфа през днешния ден с втория триумф на пистата в словенския курорт.

Водачът в генералното класиране Марко Одермат водеше след първия манш и вървеше решително към успеха във втория, само че неточност в долната част на трасето го остави трети в крайното нареждане, само че и това бе задоволително да си подсигурява дребния Кристален глобус в гигантския слалом един старт преди края на сезона.

Кристоферсен бе трети след първия манш, само че със мощно второ втурване и общо време 2:18.13 минути завоюва петата си победа за сезона и 28-а в кариерата.

Втори приключи австриецът Щефан Бренщайнер на 0.23 секунди след спечелилия.

Марко Одермат добави призовата тройка с закъснение от 0.27 секунди след Кристоферсен. С третото място в Кранска гора швейцарецът на процедура си обезпечи Световната купа, като към този момент има 329 точки задатък пред втория Александър Омод Килде преди последните четири старта за сезона другия уикенд в Куршевел, Франция.

Специалистът в гигантския слалом Алекси Пентюро още веднъж разочарова, като приключи едвам 12-и в днешния старт и остава без победа този сезон.

В генералното класиране за Световната купа отпред е Одермат с 1379 точки. Втори с 1050 точки е Килде, който не започва в Кранска гора.

След двете си победи в Словения трети излезе Кристоферсен с 874 точки.

В подреждането за Малкия бистър глобус в дисциплината великански слалом един старт преди края на сезона Одермат е неосъществим на върха с 620 точки, пред Кристоферсен с 453 и австриеца Мануел Фелер с 326 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР