Хелоуин идва! Страховит, зловещ и мрачен! На 19 октомври Universal

...
Хелоуин идва! Страховит, зловещ и мрачен! На 19 октомври Universal
Коментари Харесай

10 любопитни факта за филма „Хелоуин“

Хелоуин идва! Страховит, злокобен и тъмен! На 19 октомври Universal Pictures ще показа кино лентата на Trancas International Films, Blumhouse Productions и Miramax „ Хелоуин “. Джейми Лий Къртис се завръща към иконичната роля на Лори Строуд, която за финален път се изправя против Майкъл Майърс – маскираният палач, който я преследва от четири десетилетия, откакто тя едвам се избавя в нощта на Вси светии.

Изминали са 40 години откогато Майкъл Майърс е умъртвил безскрупулно трима младежи. Успял да избяга от пандиза, той се завръща вкъщи, с цел да довърши започнатото, а точно да убие Лори Строуд. Тя обаче е готова и го чака. Въпреки че доста хора я считат за луда, Лори има вяра, че той ще я намери… И един от тях ще би трябвало да почине. Филмът е характерен хорър, който ще ни накара да се обръщаме уплашени и да надзъртаме през рамо, когато излезем от киносалона.

Майсторът на хоръра Джон Карпентър е изпълнителен продуцент и креативен съветник на кино лентата, в съдействие с най-успешния сега продуцент на хоръри Джейсън Блум („ Бягай “, „ На части “, „ Истина или предизвикателство “). Вдъхновени от класиката на Карпентър, Дейвид Гордън Грийн и Дани МакБрайд написват нова история, последваща събитията във кино лентата от 1978 година, а Грийн е и режисьор.

„ Хелоуин “ идва в кината у нас в деня, в който злокобният Майкъл Майърс е роден – 19 октомври. А тази седмица дружно с приятелите от Форум Филм България и музикалния портал © Меломан.бг търсим най-страшните филми на ужасите, подобаващи за нощта на Хелоуин. В петък трима от гласувалите ще завоюват двойни кинобилети за кино лентата „ Хелоуин “, годни за веригите на Синема Сити и Кино Арена.

[button link= “https://www.meloman.bg/specheli/podkrepi-lyubimiya-si-horar-i-specheli-bileti-za-filma-halloween/ “ target= “new “ color= “yellow “]Гласувайте тук.[/button]

Как наподобява цялостното нареждане на най-страшните филми на ужасите, подобаващи за най-страшната нощ в годината, ще разберете в събота, 20 октомври, в електронното списание © 10-те най. А дни преди формалната премиера на „ Хелоуин “ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни обстоятелството за актьорите, сюжета и тайните елементи към лентата.

 

1. Бензиностанцията в „ Хелоуин “ е съвсем цялостно копие на „ Хелоуин 4: Завръщането на Майкъл Майърс “  от 1988 година. Изпипани са даже дребни елементи като машината за лед.

2. Джейк Гиленхол убеждава Джейми Лий Къртис да одобри да се завърне в ролята на Лори Строуд за кино лентата.

3. Джейми Лий Къртис влиза в ролята на Лори Строуд във филмите от поредицата „ Хелоуин “ в границите на пет десетилетия. Тя се е превъплъщавала в облика през 70-те, 80-те и 90-те години на предишния век, както и през първите две десетилетия на сегашния.

4. Премиерата на кино лентата съответствува с 40-годишнината на първия филм от поредицата от 1978 година.

5. На 70-годишна възраст, Ник Касъл е освен най-възрастният артист, който влиза в ролята на Майкъл Майърс . Той е и третият, който се превъплъщава в облика на психопата палач повече от един път.

 10 любопитни обстоятелството за кино лентата

6. „ Хелоуин “ е първият огромен и емблематичен филм на ужасите , който Джейсън Блум и продуцентската му къща Blumhouse продуцират.

7. Във филма  няма подиуми, който да са снимани в Южна Пасадена , Калифорния, където е снимачната площадка на първия филм от поредицата.

8. Джейми Лий Къртис и Ник Касъл са единствените артисти от първия филм от поредицата, които се завръщат в „ Хелоуин “.

9. Костюмът на Майкъл Майърс всява смут освен измежду феновете , само че и измежду актьорите и снимачния екип на „ Хелоуин “.

10. Джон Карпентър е освен креативен помощник във кино лентата, само че и композитор на музиката в „ Хелоуин “ .

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР