Хеликоптери на ВВС на САЩ кацнаха в село Ал-Багуз, което

...
Хеликоптери на ВВС на САЩ кацнаха в село Ал-Багуз, което
Коментари Харесай

САЩ започна антитерористична операция в Сирия

Хеликоптери на Военновъздушни сили на Съединени американски щати кацнаха в село Ал-Багуз, което служи като база на екстремистката формация " Ислямска страна " в провинция Дейр ез Зор. Както оповестява телевизионният канал Al Ekhbariya, американски в няколко къщи, където се криели терористите, и взели пленници със себе си. Заедно с американските военни в интервенцията са взели участие бойци от кюрдските Сили на демократичната Сирия (СДС).

Кацания в източната част на Дейр ез Зор бяха осъществени от хеликоптери на Военновъздушни сили на Съединени американски щати и на 22 и 14 август в селата Джедид Акейдат и Ал-Мухаймид, откъдето бяха изведени групи пленници в незнайна посока.
 Politico: Съединени американски щати заплашиха доста афганистанци с изтезания, това е шокиращо Politico: Съединени американски щати заплашиха доста афганистанци с изтезания, това е шокиращо
Съединени американски щати са дали на талибаните лист с американски и афганистански жители, които имат намерение да изведат от Кабул. Това оповестява...

в провинция Дейр ез Зор се намираше един от последните аванпостове на ИД, който беше отстранен през март 2019 година от формированията на Съюз на демократичните сили с поддръжката на западната коалиция.

Американските войски са ситуирани в девет бази в провинциите Хасеке и Дейр ез Зор и оказват помощ на Съюз на демократичните сили в битката с групировката ИД, която неотдавна стана дейна в североизточна Сирия.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР