Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовира Тахталъ край

...
Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовира Тахталъ край
Коментари Харесай

Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовир до Измир, издирват трима души от екипажа

Хеликоптер за гасене на пожари падна в язовира Тахталъ край град Мендерес, окръг Измир, Западна Турция. Във вертолета е имало екипаж от четирима души, заяви през днешния ден турският министър на земеделието и горите Ибрахим Юмаклъ, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк и Българска телеграфна агенция.

Инцидентът е станал малко преди среднощ – в 23:53 ч. нощес. Хеликоптерът за гасене на пожари е трябвало да загребе вода от язовира.

Един от членовете на екипажа е съумял да доплува до брега на язовира. В момента е в ход интервенция по издирването на останалите трима души от екипажа.

Хеликоптерът е взел участие в акция по гасене на огромен горски пожар, разразил се през вчерашния ден по обяд край Мендерес. В напъните по потушаването на пламъците са взели участие осем самолета и 18 хеликоптера за гасене на пожари, десетки пожарни коли и друга наземна техника.

Спасителна интервенция за търсене на изчезналите членове на екипажа падналия в язовира хеликоптер е била подхваната още през нощта.

Служителят, който е съумял да доплува до брега на язовира, е признат в болница. Няма заплаха за живота му, заяви министър Юмаклъ.

В региона бяха изпратени екипи на полицията, жандармерията, пожарната, бреговата защита, Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), Националните медицински избавителни екипи (УМКЕ).

Междувременно министърът на земеделието и горите заяви тази заран, че пожарът край Мендерес е сподавен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР