Хеликоптер е паднал край село Гърмен, намиращо се недалеч от

...
Хеликоптер е паднал край село Гърмен, намиращо се недалеч от
Коментари Харесай

Хеликоптер изчезна край село Гърмен, военни се включиха в издирването му

Хеликоптер е паднал край село Гърмен , намиращо се близо до град Гоце Делчев .

В медиите в началото се появи информация, че е паднал хеликоптер в региона. От Министерство на вътрешните работи обаче осведомят, че няма информация за подобен случай край село Гърмен, оповестиха от Министерство на вътрешните работи за Българска телеграфна агенция.

Информацията все още остава спорна.

Междувременно военнослужещи с вертолет „ Кугар “ е задействан  да се включи в издирвателната интервенция. Вертолетът „ Кугар “ излетя в 14.01 ч. от авиобаза Крумово, оповестиха от Министерство на защитата.

Военнослужещите от Военновъздушни сили се включват в издирвателната интервенция в осъществяване на Националния проект за търсене и избавяне при авиационни катастрофи. Искането е на Координационния център по търсене и избавяне към Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “.

В разнообразни медии има информация за подобен случай.

Сутринта в 07:30 часа е изхвърчал хеликоптер, с който връзката е изгубена, само че нямат информация за паднал хеликоптер, споделиха за Българска телеграфна агенция от Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз (НБРПВВЖТ).

За момента няма информация за потърпевши и какъв е хеликоптерът,  само че се допуска, че става дума за селкостопански.

В момента към мястото на злополуката са изпратени коли за спешна помощ от Благоевград и Гоце Делчев.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптер, сподели за Българска телеграфна агенция и шефът на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Благоевград комисар Валентин Василев. Той уточни, че има подобен сигнал и до тях, само че самият сигнал не е доуточнен. Процедурата е за търсене. Не може да се удостовери, че е паднал, уточни комисар Василев и добави, че по първична информация е изгубен контакт с летателния уред.

От Министерството на превоза обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението " дребен летателен уред ", нямат и данни за какъвто и да е случай.

Възможно е да става въпрос за селскостопански хеликоптер , който е пръскал против вредители. Информацията обаче е първична и непотвърдена.

Очаквайте детайлности!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР