Хебър постигна първата си победа за сезон 2023/24 в Първа

...
Хебър постигна първата си победа за сезон 2023/24 в Първа
Коментари Харесай

Хебър с първа победа, а Берое с дебютна загуба в първенството

Хебър реализира първата си победа за сезон 2023/24 в Първа лига. В среща от третия кръг на футболното състезание пазарджиклии се постановиха с 1:0 над състава на Берое, който пък позволи първа неверна стъпка от старта на шампионата.

В воин за домакините се трансформира резервата Георги Николов, който вкара единствения гол в 70-ата минута.

Берое пък игра с човек по-малко още от края на първото полувреме, когато втори жълт и респективно червен картон получи левият краен защитник Жорди Говеа.

На стадион " Георги Бенковски " Хебър бе по-активният тим още от началните минути. В деветата Георги Вълчев опитва отдалечен удар, който обаче бе уловен от стража на Берое Родриго Ачинели, предава БНР.

По-активните дейности на футболистите на старши треньора Любослав Пенев не им даваха съществено преимущество до 42-рата минута, когато Берое остана с 10 души на терена. Центриране от десния фланг бе спряно от бранителя Жорди Говеа с ръка. Бранителят към този момент имаше един жълт картон и основният арбитър Георги Кабаков му подвигна втори, с което го изгони от терена.

През втората част играта се придвижи напълно в половината на гостите.

Точно преди да измине час от старта на дуела Ангел Бастунов напредна остро в полето на старозагорци, само че ударът му не съумя да премине около Ачинели.

Натискът на домакините въпреки всичко се материализира в попадение в 70-ата минута. Балонно центриране от десния фланг на Атанас Кабов бе свалено на задната греда от Бастунов. Той не съумя да стреля, само че пък откри метод да комбинира с Георги Николов, който след един финт шутира с левия крайник в опразнената врата за 1:0.

До края на срещата Берое погледна по-смело в офанзива, само че с 10 души старозагорци нямаха опция да застрашат вратата на Матвей Игонен. За сметка на това мачът се изнерви, което накара рефера Кабаков да успокоява пристрастеностите с цяла поредност от жълти картони.

Във краткотрайното класиране Хебър излезе на шесто място с четири точки. Берое е на трета позиция с шест.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР