Хебър (Пазарджик) разтърси волейболна Европа, след като влезе в групите

...
Хебър (Пазарджик) разтърси волейболна Европа, след като влезе в групите
Коментари Харесай

Канадската звезда на сензацията Хебър: Влязохме в групите на Шампионската лига! Сега искам да ги преодолеем! |

Хебър (Пазарджик) раздруса волейболна Европа, откакто влезе в групите на Шампионската лига. Отборът в профил в последния кръг в квалификациите гръцкия гранд Олимпиакос, а преди този момент мина през испанския Лас Палмас и беларуския Шахтьор Солигорск. Един канадец към този момент четвърти сезон е в Хебър и е с главен принос за триумфите. Това е Брадли Гънтър. Диагоналът е роден през 1993 година и дойде в Хебър през 2018 година от полския Трефъл (Гданск).

Ето какво сподели Брадли Гънтър за екипа на

-Брадли, осъзнаваш ли, че постигнахте извънреден триумф за българския клубен волейбол. Хебър е първият тим, който ще играе в групите на Шампионската лига, минал през квалификации. България е имала и други участници в групите, само че в никакъв случай тим не е отстранил 3 съперника до групите?
-Признавам, че е в действителност извънреден триумф за нас да стигнем до групите на Шампионската лига. И не беше по никакъв начин елементарно. Всеки мач, който изиграхме, с цел да стигнем до тук, беше съществено предизвикателство. Вярвам, че това ни прави по-добри и ще имаме още сполучливи мачове в груповата фаза.

-Вече няколко години си в Хебър. Имаш задоволително усещания от клуба, почитателите, град Пазарджик. Какво можеш да кажеш за ситуацията в Пазарджик и работата в клуба?
-О, не бих могъл да желая нещо по-добро от това, което ми се случва сега. Всичко в клуба е на високо професионално равнище. Ръководството се грижи всичко да е както би трябвало, с цел да се усещаме добре и да печелим. Феновете са страхотни. Имам възприятието, че всеки може да ти помогне във всеки един миг, в случай че имаш потребност от нещо. Благодаря на всички, че са покрай нас и се надявам обстановката с Ковид да отмине, с цел да напълним залата още веднъж.

-Играл си в Естония, в Полша и в този момент в България. Има ли нещо, с което не можеш към момента да свикнеш в България – да вземем за пример храна или някои привички на българите? Какво е необичайно за теб в нашата страна? Знаеше ли нещо за България преди да се озовеш тук?
-Наистина България се отнася извънредно добре и гостоприемно към мен. Обичам да пътувам из страната. Планините са красиви, морето е ужасно през лятото. В цяла България има скрити скъпоценни камъни. Просто би трябвало време, с цел да видите всичко. Наистина не знаех нищо за България преди да дойда тук. Най-странното нещо?! Ами за мен най-странното нещо в България са кафе автоматите. Аз съм огромен обожател на кафето, само че не мога да пия от тези машини…

-Отстрани Хебър наподобява като доста мощен и обединен колектив. Така ли е? Имате доста опитни състезатели, които са печелили доста. Това оказва помощ ли или от време на време пречи, тъй като всеки сполучлив състезател безспорно има и високо его и самочувствие?
-Наистина в нашия тим имаме извънредно опитни волейболисти. Това може единствено да ни бъде от изгода и както виждате, опитът е нещо доста значимо във значимите моменти. Така младите играчи съумяват да получат препоръки от опитните, от тези, които са изиграли десетки, а може би и стотици значими мачове в кариерата си. Така че мисля, че всеки оставя егото си настрани и отвън залата, с цел да можем дружно да реализираме най-важните цели.

-Ще играеш за първи път в групите на Шампионската лига. Какво искаш да постигнеш в групите? Мечтаете ли за освен това от едно нормално присъединяване? В групите сте дружно с полския Ястржебски, белгийския Рьозеларе и немския Фридрихсхафен.
-Вижте, аз съм подобен човек, че задачите пред мен постоянно са нещо краткотрайно. Първо си поставихме за цел да стигнем до груповата фаза. Направихме го. Сега би трябвало да си сложим нова цел, да преминем към идващия стадий.

-Роден си в малко градче в Канада. Защо не избра баскетбола или хокея, а се насочи към волейбола? В фамилията ти имаше ли спортисти, които да те насочат към спорта?
-Аз в действителност бях огромен късметлия като дете. Родителите ми ме записаха на всеки спорт, който желаех да опитвам. Играх хокей, баскетбол, футбол, сноуборд, лека атлетика… В по-късните си тийнейджърски години се концентрирах върху волейбола и баскетбола. В един миг обаче се справях по-добре във волейбола и продължих с него в университета и националния тим. Когато завършиш университет в Канада, няма професионална лига, тъй че най-хубавият вид е да си намериш тим в Европа. Така първо се озовах в Естония, по-късно една година в Полша и в този момент съм в Хебър!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР