Hayabusa, култовият мотоциклет на Suzuki Motor Corporation, празнува своята 25-та

...
Hayabusa, култовият мотоциклет на Suzuki Motor Corporation, празнува своята 25-та
Коментари Харесай

Suzuki създаде специална серия по случай 25- годишнината на Hayabusa

Hayabusa, паметният мотоциклет на Suzuki Motor Corporation, чества своята 25-та годишнина през 2023 година В чест на това, Suzuki показа специфична серия, която ще се продава в международен мащаб след юли.

Отличителна характерност на юбилейния модел е цвета - композиция от оранжево и черно. Добавени са още и истински гравюри върху ауспуха и задвижващата верига, а върху резервоара има емблема на 25-годишнината и триизмерно лого SUZUKI. Също по този начин капакът на задната седалка е общоприетоо съоръжение.

Първото потомство на модела беше показано на Intermot, извършено в Германия през 1998 година, като " Hayabusa (GSX1300R) ", а продажбите стартираха в Европа и Северна Америка през 1999 година Продуктовата идея беше " Ultimate Sport ", а неговата висока мощ и ръководството, съчетано с неповторимия и аеродинамичен жанр, сътвориха сензация, която го трансформира в паметен мотоциклет, представящ Suzuki.

Второто потомство, с повишен работен размер от 1299 cm3 на 1340 cm3, беше пуснато през 2007 година То наследи изключителната мощ на първото потомство и я надгради с новата функционалност Suzuki Drive Mode Selector (SDMS), която разрешава смяна на характерностите според от желанията на моториста. Продажбите също се разшириха в международен мащаб, в това число и на японския пазар.

През 2021 година беше показано третото потомство Hayabusa с изцяло освежен мотор и шаси, и голям брой електронни системи, обединени под името S.I.R.S (Suzuki Intelligent Ride System), която включва надзор на сцеплението, двупосочна бърза промяна на предавките и други Това го направи мощен, само че контролируем и даде действителен облик на стилистичната дизайнерска идея, „ Изисканият звяр “.

В момента Hayabusa се продава в 48 страни по света, в това число Съединените щати, Европа, Индия и Латинска Америка, с общо серийно произвеждане от над 200 000 бройки.

Коментар от президента Тошихиро Сузуки
„ Hayabusa е водещият модел на Suzuki и има почитатели по целия свят. Бихме желали да изразим нашата най-дълбока признателност към почитателите, че този модел съумя да отпразнува своята 25-та годишнина и за безусловната обич през цялото това време.

Лично съм карал проби на прототипа на сегашния модел от трето потомство и съм горделив да кажа, че ние, екипът на Suzuki, можем да ви представим най-хубавия модел досега.
Hayabusa в никакъв случай няма да спре еволюцията си. Молим за вашата непрекъсната обич и поддръжка. “

*Източник: www.suzuki.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР