Хавиер Ибанес донесе трета титла за България от Европейските игри

...
Хавиер Ибанес донесе трета титла за България от Европейските игри
Коментари Харесай

Хавиер Ибанес ни донесе трета титла от европейските игри

Хавиер Ибанес донесе трета купа за България от Европейските игри в Краков.

Роденият в Куба боксьор завоюва златния орден в категория до 57 кг при мъжете след извънредно безапелационна победа над испанеца Хосе Килес Бротонс с 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 29:28) съдийски гласа.

За Ибанес, който е някогашен олимпийски първенец при младежите, това е първи златен орден, откогато се състезава за България на огромен състезателен конгрес. Освен това, това е и второ злато за българския бокс в Краков след купата на Станимира Петрова в категория до 54 кг при дамите.
 Светлана Каменова загуби финала в Краков
Светлана Каменова загуби финала в Краков

Българката отстъпи в равносилен мач

Българският национал влезе в срещата много по-смело от съперника и след проучвателния първи рунд взе минимално преимущество от 3:2 гласа. Той обаче стана доста по-агресивен във втория рунд, в който вкара три следващи удара тъкмо в брадата на Килес, а в третия към този момент се забавляваше и въобще не намерения за това да заобикаля багра в точене на часовника.

Силното показване на Ибанес в Краков му донесе квота за Олимпийските игри в Париж следващата година, като по пътя си към златото той реализира три победи с по 5:0 и две с по 4:1 гласа.

При мъжете българският тим, воден от старши треньора Жоел Арате и помощниците му Александър Александров и Валентин Поптолев, завършва със златен и бронзов орден, който бе извоюван от Йордан Морехон при най-тежките в категория над 92 кг.

При дамите, водени от Борислав Георгиев и Роман Цветков, България добави комплекта си от медали с изключение на с купата на Станимира Петрова и със сребърния орден на Светлана Каменова до 57 кг.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР