Hауката хвърля светлина върху това какво разкриват Facebook статусите за

...
Hауката хвърля светлина върху това какво разкриват Facebook статусите за
Коментари Харесай

Ето какво е мнението на науката за вашите Facebook статуси

Hауката хвърля светлина върху това какво разкриват Фейсбук статусите за хората и за какво някои консуматори приказват за снощното празненство, до момента в който други разясняват книгата, която преди малко са прочели, написа Business Insider.

Резултатите от изследването, в което са взели присъединяване 555 консуматори на известната обществена мрежа, демонстрират, че екстровертите по-често споделят за дадена активност от всекидневието. Тези хора са стимулирани да поддържат връзка и да се свързват с останалите.

Нарцистичните натури пък употребяват Фейсбук, с цел да притеглят внимание и да търсят валидиране. Те желаят да уведомят всички за своите достижения като да вземем за пример съблюдаване на строга диета или прецизно осъществяване на физически извършения.

Хората, които са отворени към света са по-склонни да приказват за интелектуални тематики.

Според проучването хората с ниско самочувствие са по-склонни да споделят възприятията и настроенията си в обществената мрежа, в сравнение с с човек. Но защото техните статуси показват по-често отрицателни мисли, не се радват на огромен брой “харесвания ”.

Онези хора пък, които прибягват до „ невротична приложимост “ на Фейсбук, евентуално търсят внимание и обществена поддръжка, които им липсват в офлайн живота.

Изследователите от Университета Брунел във Англия признават, че главният минус на изследването им е, че данните са докладвани персонално от самите консуматори.
„ Нарцисите да вземем за пример може да не ни оповестяват точния брой лайкове и мнения, които получават на ъпдейтите си “, прецизират създателите.

Същото по този начин съществува и проблем в случаите, когато харесванията не са такива в реалност. „ Хората могат да харесат и разясняват достиженията на собствен другар, единствено с цел да му окажат поддръжка. В реалност обаче да не утвърждават сходна демонстрация на надменност. “

„ Близките другари може и да „ харесат “ даден ъпдейт на собствен другар, даже и да не им подхожда. Същевременно познатите, освен че ще пренебрегват тези статуси, само че в избран миг могат да изтрият от листата си с другари въпросния човек. “
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР